ရြာကျပန္လာေတာ့ေဒြးေလးေတြထည့္ေပးလိုက္တဲ့အစားအစာေတြထဲမွာက်ေနာ္အၾကိဳက္ဆံုးအညာပဲေလွာ္ႏို႔ဆီႏွစ္ဗူး
ေလာက္ပါလာေသးတယ္။ရြာမွာရွိေနခိုက္ေရေႏြးေသာက္တိုင္းကုလားပဲေလွာ္သုပ္အျမည္းခြက္ကိုမနားတမ္းစားတာ။
ေက်ာင္းကိုျပန္ေတာ့ကုလားပဲေလွာ္ပါဆယ္ထုပ္ေပးလိုက္ၾကတယ္။ျမိဳ႕ေရာက္ရင္အကုန္၀ယ္စားရမွာရြာမွာရွိတာသယ္
သြားဆုိျပီးအစံုအလင္ထည့္ေပးလိုက္ၾကတာမ်ားေတာ္ပါအံုးတားယူရတယ္။အဖြားကေတာ့နႏြင္းမႈန္႔ကအစၾကက္သြန္
ျဖဴနီအဆံုးအထုပ္ၾကီးငယ္အသြယ္သြယ္နဲ႔ျပန္မည့္ေန႔က်ေတာ့ထုပ္ေပးရွာတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပးလိုက္မယ္
တကဲကဲလုပ္ေနလို႔ေရာက္ေရာက္ခ်င္းခ်က္မစားျဖစ္ေသးလို႔မယူေတာ့ဘူးေနာက္တစ္ေခါက္လာမွယူမယ္ေျပာျပီး
ေခာ့်ထားခဲ့ရတယ္။
ဒီကုလားပဲေလွာ္အေၾကာင္းအရင္ကေရးဖူးတယ္ထင္ပါတယ္။ကိုယ့္ယာထြက္ကုလားပဲေစ့ကိုေရအိုးကြဲအိုးကင္းမွာ
ထည့္ေလွာ္ပဲေစ့ေလးေတြအခြံအက္လာျပီဆုိရင္အုိးကင္းကိုမီးဖိုေပၚကခ်ျပီးလျခမ္းပံုေက်ာက္ခဲနဲ႔အေပၚကေနဖိျပီး
အိုးကင္းထဲမွာတင္အျခမ္းခြဲရတာ။မီးဖိုေဘးမွာေခၽြးတျပိဳက္ျပိဳက္နဲ႔ေလွာ္ေပးလိုက္တဲ့ေဒြးေလးေတြကိုေက်းဇူးတင္ရ
တယ္။တအိုးကင္းႏွစ္အုိးကင္းဆုိမေျပာသာေပမဲ႔ပဲျခမ္းႏို႔ဆီႏွစ္ဗူးစာေလာက္ရေအာင္ဆိုအနည္းဆံုးဆယ္အုိးကင္း
ဆယ့္ငါးအုိးကင္းေလာက္ေလွာ္ရမွာေလ။တစ္ခါေလွာ္မွနည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ျပီးေလွာ္လိုက္ေက်ာက္ခဲနဲ႔ဖိျပီးပဲျခမ္း
ခြဲလုိက္၊ခြဲျပီးသားကိုဆန္ေကာထဲသြန္ထည့္အိုးကင္းကိုမီးဖိုေပၚျပန္တင္ပဲေစ့ထည့္ျပန္ေလွာ္နဲ႔မီးဖိုေဘးမွာထိုင္ျပီး
ေလွာ္ရတာမသက္သာသလိုစားလို႔ကလည္းအင္မတန္ဆိမ့္တယ္ဗ်။
ကုလားပဲစစ္စစ္ကိုေလွာ္ထားတာမို႔ပဲမႈန္႔အၾကက္မႈန္႔နံ႔ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔စားလို႔အင္မတန္အရသာရွိတယ္။ဆီေလးဆမ္း
ျပီးေရေႏြးပြဲမွာအျမည္းအျဖစ္နဲ႔အေတာ္ေလးလိုက္ဖက္တယ္။ေလွာ္ျပီးသားကိုငရုတ္ဆုံထဲထည့္ေထာင္းျပီးအသုပ္
အနယ္ေတြအတြက္ပဲမႈန္႔အျဖစ္နဲ႔သံုးႏိုင္ေသးတယ္။အဖြားကေတာ့၀ါးစရာသြားမရွိေတာ့လို႔ကုလားပဲေလွာ္ကိုညက္
ေအာင္ေထာင္းျပီးဆီရႊဲရြဲဆမ္းႏွပ္ထားတတ္တယ္။ကေလးတုန္းကေတာ့အဖြားမရွိရင္သူ႔လဘက္အုပ္ခုိးခိုးစားတာ
မွတ္မိေသးတယ္။
ကိုယ္တုိင္ေလွာ္စားဖို႔မလြယ္ကူလွေပမဲ့အညာစာေလးေတြလုပ္စားခ်င္တဲ့အစ္ကိုအစ္မေတြစားႏိုင္ေအာင္ေလွာ္နည္း
ကိုအထက္မွာေရးေပးတာပါ။လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းအဆင္ေျပရင္ေလွာ္စားၾကည့္ဖို႔တုိက္တြန္းပါတယ္။လိုအပ္တာကလည္း
ကုလားပဲအနီ၊ေရအိုးသို႔မဟုတ္ျမဴအိုးကြဲနဲ႔ပဲျခမ္းခြဲဖုိ႔လံုး၀န္းတဲ့ေက်ာက္ခဲဒါမွမဟုတ္လျခမ္းပံုေက်ာက္ခဲလိုအပ္ပါတယ္။
ထင္းမီးဖိုမွာေလွာ္ရင္ေတာ့ပိုလို႔အဆင္ေျပတာေပါ့ဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားကဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္။အျမဲတမ္းလာေရာက္
လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
ေလာက္ပါလာေသးတယ္။ရြာမွာရွိေနခိုက္ေရေႏြးေသာက္တိုင္းကုလားပဲေလွာ္သုပ္အျမည္းခြက္ကိုမနားတမ္းစားတာ။
ေက်ာင္းကိုျပန္ေတာ့ကုလားပဲေလွာ္ပါဆယ္ထုပ္ေပးလိုက္ၾကတယ္။ျမိဳ႕ေရာက္ရင္အကုန္၀ယ္စားရမွာရြာမွာရွိတာသယ္
သြားဆုိျပီးအစံုအလင္ထည့္ေပးလိုက္ၾကတာမ်ားေတာ္ပါအံုးတားယူရတယ္။အဖြားကေတာ့နႏြင္းမႈန္႔ကအစၾကက္သြန္
ျဖဴနီအဆံုးအထုပ္ၾကီးငယ္အသြယ္သြယ္နဲ႔ျပန္မည့္ေန႔က်ေတာ့ထုပ္ေပးရွာတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြထည့္ေပးလိုက္မယ္
တကဲကဲလုပ္ေနလို႔ေရာက္ေရာက္ခ်င္းခ်က္မစားျဖစ္ေသးလို႔မယူေတာ့ဘူးေနာက္တစ္ေခါက္လာမွယူမယ္ေျပာျပီး
ေခာ့်ထားခဲ့ရတယ္။
ၾကက္သြန္နီနဲ႔စားရတာသေဘာက်လုိ႔..လဘက္၊ဂ်င္းေပါက္တုိ႔နဲ႔သုပ္စားလို႔လည္းေကာင္းတယ္ |
ထည့္ေလွာ္ပဲေစ့ေလးေတြအခြံအက္လာျပီဆုိရင္အုိးကင္းကိုမီးဖိုေပၚကခ်ျပီးလျခမ္းပံုေက်ာက္ခဲနဲ႔အေပၚကေနဖိျပီး
အိုးကင္းထဲမွာတင္အျခမ္းခြဲရတာ။မီးဖိုေဘးမွာေခၽြးတျပိဳက္ျပိဳက္နဲ႔ေလွာ္ေပးလိုက္တဲ့ေဒြးေလးေတြကိုေက်းဇူးတင္ရ
တယ္။တအိုးကင္းႏွစ္အုိးကင္းဆုိမေျပာသာေပမဲ႔ပဲျခမ္းႏို႔ဆီႏွစ္ဗူးစာေလာက္ရေအာင္ဆိုအနည္းဆံုးဆယ္အုိးကင္း
ဆယ့္ငါးအုိးကင္းေလာက္ေလွာ္ရမွာေလ။တစ္ခါေလွာ္မွနည္းနည္းခ်င္းစီထည့္ျပီးေလွာ္လိုက္ေက်ာက္ခဲနဲ႔ဖိျပီးပဲျခမ္း
ခြဲလုိက္၊ခြဲျပီးသားကိုဆန္ေကာထဲသြန္ထည့္အိုးကင္းကိုမီးဖိုေပၚျပန္တင္ပဲေစ့ထည့္ျပန္ေလွာ္နဲ႔မီးဖိုေဘးမွာထိုင္ျပီး
ေလွာ္ရတာမသက္သာသလိုစားလို႔ကလည္းအင္မတန္ဆိမ့္တယ္ဗ်။
ထမင္းနဲ႔စားစား၊ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ျမည္းျမည္း ၾကာၾကာဇိမ္ခံျပီး၀ါးေလဆိမ့္ေလပါပဲဗ်ာ |
ျပီးေရေႏြးပြဲမွာအျမည္းအျဖစ္နဲ႔အေတာ္ေလးလိုက္ဖက္တယ္။ေလွာ္ျပီးသားကိုငရုတ္ဆုံထဲထည့္ေထာင္းျပီးအသုပ္
အနယ္ေတြအတြက္ပဲမႈန္႔အျဖစ္နဲ႔သံုးႏိုင္ေသးတယ္။အဖြားကေတာ့၀ါးစရာသြားမရွိေတာ့လို႔ကုလားပဲေလွာ္ကိုညက္
ေအာင္ေထာင္းျပီးဆီရႊဲရြဲဆမ္းႏွပ္ထားတတ္တယ္။ကေလးတုန္းကေတာ့အဖြားမရွိရင္သူ႔လဘက္အုပ္ခုိးခိုးစားတာ
မွတ္မိေသးတယ္။
ကိုယ္တုိင္ေလွာ္စားဖို႔မလြယ္ကူလွေပမဲ့အညာစာေလးေတြလုပ္စားခ်င္တဲ့အစ္ကိုအစ္မေတြစားႏိုင္ေအာင္ေလွာ္နည္း
ကိုအထက္မွာေရးေပးတာပါ။လိုအပ္တဲ့ပစၥည္းအဆင္ေျပရင္ေလွာ္စားၾကည့္ဖို႔တုိက္တြန္းပါတယ္။လိုအပ္တာကလည္း
ကုလားပဲအနီ၊ေရအိုးသို႔မဟုတ္ျမဴအိုးကြဲနဲ႔ပဲျခမ္းခြဲဖုိ႔လံုး၀န္းတဲ့ေက်ာက္ခဲဒါမွမဟုတ္လျခမ္းပံုေက်ာက္ခဲလိုအပ္ပါတယ္။
ထင္းမီးဖိုမွာေလွာ္ရင္ေတာ့ပိုလို႔အဆင္ေျပတာေပါ့ဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားကဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္။အျမဲတမ္းလာေရာက္
လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
1 comments:
ရခိုင္မွာေတာ႔ ပဲေလွာ္သုတ္စားၾကတယ္ကိုေရႊညာသားရယ္..။ ပဲၾကီးေလွာ္ေပါ႔ေနာ္..အဲဒါကို ၾကက္သြန္ေလးနဲ႔ဆီရႊဲရႊဲေလးနဲ႔ ဆိုင္ေတြမွာေရာင္းၾကတယ္...ေလတျဖဴးျဖဴးနဲ႔ကမ္းနားမွာထိုင္ၿပီးေတာ႔ ေရႊေႏြးၾကမ္းပူပူေလးေသာက္လိုက္ ပဲေလွာ္စားလိုက္နဲ႔ ေပ်ာ္စရာသိပ္ေကာင္းတာ
Post a Comment