တုိ႔ဟူးေတြပဲထပ္ေနျပီလားမသိဘူးဗ်...ေလာေလာလတ္လတ္လုုပ္စားျဖစ္တဲ႔အစားအစာမုိ႔ပံုေလးေတြ
က်န္တာကိုထပ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။မ်က္ေစ့ေနာက္သြားရင္သည္းခံပါလို႔...:)
ဒီတစ္ခါတုိ႔ဟူးေတာ္ေတာ္ေလးမာပါတယ္။သုပ္စားဖုိ႔လွီးတာမနည္းလွီးယူရတယ္။ရြာမွာလာေရာင္းတဲ႔
တုိ႔ဟူးသုပ္သည္ေတြဆီကနည္းနည္းေပ်ာ့ေတာ့လွီးရတာလြယ္တယ္။သူတုိ႔လီွးေနတာျမင္ရင္ေဘးကၾကည့္
ရင္းလွီးေပးခ်င္တာလက္ကိုရြေနတာပဲ။အိမ္မွာတုိ႔ဟူးလုပ္စားရင္ေတာ့တုိ႔ဟူးလွီးတဲ႔တာ၀န္ယူထားလိုက္တာ
ပဲ။တုိ႔ဟူးသုပ္အတြက္ၾကက္သြန္ျဖဴနႏြင္းဆီခ်က္၊ငံျပာရည္၊မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္အရည္မပ်စ္မက်ဲနဲ႔
ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔အနည္းငယ္လိုပါတယ္။အစပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔ေလးျဖဴးျပီးသုပ္ေပါ့ဗ်ာ။
က်ေနာ္ကေတာ့တုိ႔ဟူးသုပ္ဆုိရင္နံနံပင္အနံ႔ေလးပါတာကိုပိုၾကိဳက္တယ္။အခုေတာနံနံပင္မရွိလို႔အစိမ္းေလး
ပါေအာင္ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔မန္က်ည္းသီးခ်ဥ္ရည္၊ငံျပာရည္၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႔ပဲသုပ္စားလိုက္ပါတယ္။
သုပ္စားျပီးက်န္တဲတ၀က္ကိုေနာက္ေန႔မနက္မွာေၾကာ္စားပါတယ္။တုိ႔ဟူးကမာေတာ့ေၾကာ္ရတာအဆင္
ေျပေျပပါပဲ။
ဒီအေၾကာ္ကေတာ့တုိ႔ဟူးက်ဳိတုန္းကဒယ္အုိးမွာကပ္က်န္တဲ႔ခ်ဳိး (ဂ်ဳိး)ေတြကိုေၾကာ္ထားတာပါ။
က်ဳိတဲ႔ညတုန္းကအိုးကပ္ကုိခ်က္ခ်င္းမျခစ္လုိက္ေတာ့ေနာက္ေန႔မနက္မွာဒယ္အုိးထဲမွာအခ်ပ္လိုက္ကြာက်
ေနတာေတြ႔လို႔အသာေကာက္ျပီးတုိ႔ဟူးအစိုမေၾကာ္ခင္ထည့္ေၾကာ္လိုက္တာ၊တုိ႔ဟူးေျခာက္ေၾကာ္ျဖစ္သြား
ပါတယ္။ပဲမႈန္႔စစ္စစ္ေလးဆုိေတာ့စားရတာေမႊးေနတာပဲအရသာရွိတယ္။တုိ႔ဟူးဂ်ဳိးကမဟုတ္ရင္ႏွေျမာဖို႔
အရမ္းေကာင္းတာ။ဒန္အိုးနဲ႔က်ဳိရင္အိုးဖင္တစ္ခုလံုးကပ္ေနတာဒီအတုိင္းမကြာဘူး။ေရစိမ္ထားျပီးဇြန္းနဲ႔ျခစ္
ခြာမွအဆင္ေျပတယ္။ေရစိမ္ျပီးသားက်ေတာ့စားရတာေပါ့သြားလို႔၀က္စာအုိးထဲေရာက္ေရာ။အခုလိုမကပ္
တဲ႔ဒယ္နဲ႔ဆုိေတာ့လႊင့္ပစ္စရာမလိုေတာ့ဘူးေလ။တစ္ခါတည္းႏွစ္မ်ဳိးစားရတာေပါ့ဗ်ာ။“လိုလွ်င္ၾကံဆနည္း
လမ္းရ”ဆုိတာလိုေပါ့ :)
က်န္တာကိုထပ္တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။မ်က္ေစ့ေနာက္သြားရင္သည္းခံပါလို႔...:)
ဒီတစ္ခါတုိ႔ဟူးေတာ္ေတာ္ေလးမာပါတယ္။သုပ္စားဖုိ႔လွီးတာမနည္းလွီးယူရတယ္။ရြာမွာလာေရာင္းတဲ႔
တုိ႔ဟူးသုပ္သည္ေတြဆီကနည္းနည္းေပ်ာ့ေတာ့လွီးရတာလြယ္တယ္။သူတုိ႔လီွးေနတာျမင္ရင္ေဘးကၾကည့္
ရင္းလွီးေပးခ်င္တာလက္ကိုရြေနတာပဲ။အိမ္မွာတုိ႔ဟူးလုပ္စားရင္ေတာ့တုိ႔ဟူးလွီးတဲ႔တာ၀န္ယူထားလိုက္တာ
ပဲ။တုိ႔ဟူးသုပ္အတြက္ၾကက္သြန္ျဖဴနႏြင္းဆီခ်က္၊ငံျပာရည္၊မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္အရည္မပ်စ္မက်ဲနဲ႔
ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔အနည္းငယ္လိုပါတယ္။အစပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ့ငရုတ္သီးေလွာ္မႈန္႔ေလးျဖဴးျပီးသုပ္ေပါ့ဗ်ာ။
က်ေနာ္ကေတာ့တုိ႔ဟူးသုပ္ဆုိရင္နံနံပင္အနံ႔ေလးပါတာကိုပိုၾကိဳက္တယ္။အခုေတာနံနံပင္မရွိလို႔အစိမ္းေလး
ပါေအာင္ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔မန္က်ည္းသီးခ်ဥ္ရည္၊ငံျပာရည္၊ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႔ပဲသုပ္စားလိုက္ပါတယ္။
ေျပေျပပါပဲ။
ဒီအေၾကာ္ကေတာ့တုိ႔ဟူးက်ဳိတုန္းကဒယ္အုိးမွာကပ္က်န္တဲ႔ခ်ဳိး (ဂ်ဳိး)ေတြကိုေၾကာ္ထားတာပါ။
က်ဳိတဲ႔ညတုန္းကအိုးကပ္ကုိခ်က္ခ်င္းမျခစ္လုိက္ေတာ့ေနာက္ေန႔မနက္မွာဒယ္အုိးထဲမွာအခ်ပ္လိုက္ကြာက်
ေနတာေတြ႔လို႔အသာေကာက္ျပီးတုိ႔ဟူးအစိုမေၾကာ္ခင္ထည့္ေၾကာ္လိုက္တာ၊တုိ႔ဟူးေျခာက္ေၾကာ္ျဖစ္သြား
ပါတယ္။ပဲမႈန္႔စစ္စစ္ေလးဆုိေတာ့စားရတာေမႊးေနတာပဲအရသာရွိတယ္။တုိ႔ဟူးဂ်ဳိးကမဟုတ္ရင္ႏွေျမာဖို႔
အရမ္းေကာင္းတာ။ဒန္အိုးနဲ႔က်ဳိရင္အိုးဖင္တစ္ခုလံုးကပ္ေနတာဒီအတုိင္းမကြာဘူး။ေရစိမ္ထားျပီးဇြန္းနဲ႔ျခစ္
ခြာမွအဆင္ေျပတယ္။ေရစိမ္ျပီးသားက်ေတာ့စားရတာေပါ့သြားလို႔၀က္စာအုိးထဲေရာက္ေရာ။အခုလိုမကပ္
တဲ႔ဒယ္နဲ႔ဆုိေတာ့လႊင့္ပစ္စရာမလိုေတာ့ဘူးေလ။တစ္ခါတည္းႏွစ္မ်ဳိးစားရတာေပါ့ဗ်ာ။“လိုလွ်င္ၾကံဆနည္း
လမ္းရ”ဆုိတာလိုေပါ့ :)
အရြက္စိမ္းစိမ္းကနာမည္ေတာ့မသိဘူး..ဂ်ပန္ေတြအသုပ္ထဲမွာအျမဲတမ္းပါလို႔၀ယ္စားၾကည့္တာခံတြင္း
ေတြ႔သြားျပီး၀ယ္ထားတာရွိတာနဲ႔အခ်ဥ္ရည္ခြက္ထဲစိုက္လိုက္တာပါ။တုိ႔ဟူးေၾကာ္နဲ႔အခ်ဥ္နဲ႔ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔
ေန႔လယ္ခင္းစာဖတ္ရင္းအေတာ္အဆင္ေျပသြားတယ္။
ကဲဒီေလာက္ဆုိရင္ေတာ့အညာသားရဲ႕တုိ႔ဟူးသံသရာျပတ္ေလာက္ပါျပီဗ်ာ...က်ဳိနည္းကေနစားသံုးနည္း
အထိပါေျပာျပေပးထားတာမုိ႔အလြယ္တကူလုပ္စားႏိုင္မယ္လို႔ေမွ်ာ္လင့္ပါတယ္။ရြာမွာေတာ့တခ်ဳိ႕အေမၾကီး
ေတြကတုိ႔ဟူးကို(ရွင္ေစာ္ကား)ဆုိျပီးေခၚၾကတယ္။ဘာလို႔အဲ႔လိုေခၚသလဲဆုိတာကို ေတာ့မေမးမိပါဘူး။ ရြာျပန္ေရာက္ရင္ေမးၾကည့္အံုးမယ္။ ပံုေလးေတြနဲ႔ပဲႏွိပ္စက္ေနရတာၾကာေတာ့လည္းအားနာလွျပီဗ်။ အျပင္မွာဆံုႏိုင္ရင္ေတာ့တကယ္ခ်က္ျပဳတ္ျပီးျပဳစုခ်င္ပါတယ္ဗ်ာ။တကယ္ေျပာတာပါ...။
အညာသားျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ရင္ေက်ာင္းတဖက္နဲ႔ထမင္းဆုိင္ဖြင့္ခ်င္စိတ္ေတြတဖြားဖြားျဖစ္ေနတယ္။
အဆင္ေျပရင္ေတာ့ရန္ကုန္လိုေနရာမ်ဳိးမွာသပ္သပ္ရပ္ရပ္၊သန႔္သန္႔ရွင္းရွင္းနဲ႔က်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ျပီး
လူတိုင္းစားႏိုင္တဲ႔အညာထမင္းဟင္းသီးသန္႔ဆုိင္ေလးတစ္ဆုိင္ဖြင့္ခ်င္တဲ႔စိတ္ကူးေတာ့ခဏခဏျဖစ္ေန
မိတယ္။ေလ့လာေနတာကသိပၸံပညာရပ္ေတြနဲ႔လုပ္ခ်င္တဲ႔စိတ္ကူးကျပဒါတစ္လမ္းသံတစ္လမ္းမ်ားျဖစ္ေန
လားမသိပါဘူး။တတ္ႏိုင္ဘူးေလသင္ထားသမွ်ပညာေတြကအသံုးခ်ႏိုင္ေအာင္ေရႊျပည္ၾကီးမွာအခြင့္အလမ္း
ေပၚေပါက္ပါအံုးမွေလ။
ေလေတြရွည္ေနတာမဆုိင္တာေတြေရာဆုိင္တာေတြေရာေရာက္ကုန္ျပီဗ်။တုိ႔ဟူးေၾကာ္နဲ႔ေရေႏြးတုိက္ျပီး
စကား၀ိုင္းဖြဲ႔တယ္လို႔ပဲသေဘာထားပါဗ်ာ။အားေပးၾကတဲ႔အတြက္အားလံုးကိုေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။
အားလံုးေသာက်ေနာ့္မိတ္ေဆြညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမေတြကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔
က်ေနာ္ေမတၱာပို႔သအပ္ပါတယ္။
ေလးစားမႈျ႔ဖင့္
ေရႊညာသားေလး
3 comments:
အလုုပ္သာမသြားရရင္တုုိဟူးထက်ဳိျဖစ္မွာ။
ကုုိေရႊအညာသားေလးပံုုေတြၾကည့္ျပီးမမအုုိင္အိုုရာတိုု ့ေတာ့တုုိဟူးေၾကာ္ေရာအသုုပ္ေရာအရမ္းစားခ်င္ေနျပီ။
တူလုုိက္တာ။ ဒိုု ့လည္းသင္ထားတာ သိပံၺၺလုုပ္ခ်င္ေနတာက
စားေသာက္ဆုုိင္။
အုုိင္အိုုရာ
အစ္မေရ..တို႔ဟူးလုပ္စားျဖစ္ရင္ဘေလာ့မွာတင္အံုးေနာ္...:)
တခါတေလေတာ့ စိတ္ကူးနဲ႔ဆုိင္ေတြဘာေတြဖြင့္ျပီး
ခ်က္ျပဳတ္ေၾကာ္ေလွာ္လို႔ ကိုယ့္အေတြးနဲ႔ကိုယ္ေတာ့ဟုတ္ေနတာပဲ :)
ဆိုင္အမည္ကိုု ..ဒီသာပါေမာကၡရဲ ့အညာထမင္းဆုုိင္...လိုု ့ေပးရင္ေကာင္းမယ္...း)))
ဖြင့္ရင္ေတာ့လာစားျဖစ္ေအာင္ကိုုစားမွာ။
အုုိင္အိုုရာ
Post a Comment