အခန္းမွာေနရင္းအခ်ိန္ကုန္ပါတယ္။တရားနာလိုက္၊သတင္းနားေထာင္လုိက္၊ဗိုက္ဆာေတာ့ထစားလိုက္
ေပါ့။ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကေက်ာင္းျပန္တဲ႔အခါညေနစာအျဖစ္နဲ႔အျမန္ေၾကာ္စားျဖစ္တာပါ။ေခါက္ဆြဲကအထူး
ျပဳတ္ေနစရာမလိုေတာ့မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ေလာက္လႈပ္ရွားလိုက္တာနဲ႔ညစာကျပီးေရာ။ေက်ာင္းကိုေန႔လယ္စာ
ထမင္းထည့္သြားေက်ာင္းမွာစားညေနက်ေတာ့ရွိတာကုိပဲအျမန္ဆံုးနည္းနဲ႔ပန္းကန္လံုးစီးျပီးခ်က္စားသမွ်
ထဲမွာေခါက္ဆြဲေၾကာ္လည္းပါတယ္။
ပင္လယ္စာကပုစြန္၊ဂံုးနဲ႔တစ္မ်ဳိးကအေကာင္အထည္မျမင္ရတဲ႔အရာက်ေနာ့္အထင္ေတာ့ေရဘ၀ဲလို႔ထင္
တာပဲသံုးမ်ဳိးစပ္အထုပ္လိုက္၀ယ္ျပီးေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလိုက္တယ္။အသီးအရြက္ကေတာ့စားလုိ႔ျဖစ္
တာဆုိနည္းနည္းစီအကုန္ထည့္တာပဲ။
ဒီတစ္ခါေၾကာ္တဲ႔အထဲမွာပဲပင္ေပါက္၊ကညြတ္၊ခါၾကက္ဥနဲ႔ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါထည့္ေၾကာ္ထားတယ္။မံုလာထုပ္
ကေတာ့မ၀ယ္တာၾကာလို႔မပါေတာ့ဘူး။အရင္ဆံုးဆီကိုအပူေပးျပီးသံုးမ်ဳိးစပ္ပင္လယ္စာကိုေၾကာ္၊ၾကက္သြန္
ျဖဴတစ္မႊာဓားျပားရိုက္ထည့္၊ဆားအရသာမႈန္႔ထည့္၊ငါးမိနစ္ေလာက္ထားျပီးလွီးျဖတ္ထားတဲ႔အသီးအရြက္
ေတြပစ္ထည့္ငါးမိနစ္ေလာက္ထပ္ေမႊအားလံုးက်က္ျပီဆုိမွေခါက္ဆြဲတစ္ထုပ္ေဖာက္ထည့္ျပီးခ်ခါနီးေတာ့ခရုဆီနည္းနည္ေရာေမႊလိုက္ရင္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္တာျပီးပါတယ္။
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္နဲ႔တြဲစားဖုိ႔အခ်ဥ္ကိုေတာ့အဆင္ေျပသလိုလုပ္ပါတယ္။တခါတေလမန္က်ည္းသီးမွည့္အခ်ဥ္
တခါတေလဂ်ပန္ခ်င္းခ်ဥ္နဲ႔စိတ္ပါရင္ေတာ့ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးျပီးသံပုရာရည္ညွစ္ငရုတ္သီးစိမ္းေလး
ပါးပါးလွီးထည့္ျပီးနံနံပင္နဲ႔သုပ္ပါတယ္။
အားေပးမႈ႕ကိုေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment