ေနမေကာင္းျဖစ္လုိက္တာစားခ်င္စိတ္ပါကုန္သြားတယ္ဗ်ာ။အဖ်ားေပ်ာက္ျပီးစစားခ်င္တာကခ်ဥ္ေပါင္
ဟင္းငရုတ္သီးစပ္စပ္ေလးေပါ့။ဒါေပမဲ႔စားခ်င္ေသာ္လည္းရဖို႔မလြယ္လုိ႔ကိုယ့္ဘာသာေျဖသိမ့္ရင္းပဲ
စိတ္ကူးတည့္ရာေလွ်ာက္ျပီးခ်က္စားျဖစ္တယ္။အခုၾကက္သားနဲ႔ခ်က္တဲ႔မိႈကိုအရင္တုန္းကေတာ့
မိႈေျခာက္အေနနဲ႔စားဖူးပါတယ္။ဒီႏိုင္ငံကထြက္တဲ႔မိႈထင္တာပဲဒီမွာအစိုေတြ၀ယ္လုိ႔ရလို႔စားၾကည့္ခ်င္
တာနဲ႔၀ယ္ခဲ႔တယ္။အညာမွာဆုိရင္ေတာ့နာလန္ထစဆုိအတက္စာမုိ႔ဆုိျပီးမိႈကိုစားခိုင္းမွာမဟုတ္ဘူး။
နဲ႔မိႈကိုေပါင္းခ်က္ေလးခ်က္ပါတယ္။ခ်က္နည္းကေတာ့လြယ္လြယ္ေလးပါပဲ။အရင္ဆံုးၾကက္သားကို
ဆား၊နႏြင္း၊ငံျပာရည္အနည္းငယ္နဲ႔နယ္ျပီးလံုးပါတယ္။ၾကက္သာမာသြားေတာ့မွဆီထမင္းစားဇြန္း
သံုးဇြန္းခန္႔ထည့္ျပီးမီးေအးေအးနဲ႔ထားပါတယ္။ပထမတစ္ေရခန္းေတာ့ေရေႏြးထပ္ထည့္ပါတယ္။
မိႈသံုးေလးပြင့္ကိုေရေဆးျပီးထက္ျခမ္းခြဲထည့္ပါတယ္။ၾကက္သြန္ျဖဴႏွစ္မႊာ၊ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္စာနဲ႔
ၾကက္သြန္နီဥၾကီးတစ္လံုးကိုေလးစိတ္ထိုးျပီးထည့္ပါတယ္။အဲ႔ဒါေတြအားလံုးႏူးအိလာေအာင္
မီးေအးေအးနဲ႔အဖုံုးတ၀က္အုပ္ျပီးထားပါတယ္။ေရခန္းျပီးအဆာပလာအားလံုးႏူးလာေတာ့အရသာ
ျမည္းျပီးမီးပိတ္ပါတယ္။
ပါတယ္။တြဲစားမယ္ဆုိအခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္းေလးနဲ႔ငါးပိေထာင္းမ်ဳိးနဲ႔ဆုိအဆင္ေျပမယ္ထင္တယ္။
က်ေနာ္ကေတာ့ငါးပိ္ေထာင္းနည္းနည္းနဲ႔ပဲတြဲစားလိုက္တယ္။ပထမဆံုးမို႔လားမသိဘူးစားလို႔
အေတာ္ေလးအဆင္ေျပတယ္ဗ်။အေျပာင္းအလဲျဖစ္ေအာင္ခ်က္စားၾကည့္ဖို႔တုိက္တြန္းပါတယ္။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစဗ်ာ။က်န္းမာေရးလည္းဂရုစိုက္ၾကပါေနာ္။
တစ္ေယာက္ထဲကိုယ္ထူကိုယ္ထေနရတဲ႔အခါက်န္းမာေရးကအဓိကက်တယ္ဆုိတာနားလည္သြားျပီ။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး
0 comments:
Post a Comment