ဒါေလးကေတာ့လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔အရသာရွိတဲ႔အညာဟင္းေလးတစ္ခြက္ပါ။ငွက္ေဖ်ာဖူးကိုေၾကာ္ခ်က္ေလး
ခ်က္စားတာပါ။မွတ္မွတ္ရရမစားရတဲ႔ႏွစ္ေပါင္းေတာ္ေတာ္ၾကာပါျပီ။ရြာမွာေနတုန္းကေတာ့မၾကာမၾကာခ်က္
စားျဖစ္တဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။အငယ္တုန္းကေက်ာင္းပိတ္ရက္ငွက္ေပ်ာေပါင္းႏႈတ္အငွားလိုက္ရင္ငွက္ေပ်ာျခံ
ထဲမွာထိုးခ်ထားတဲ႔ငွက္ေပ်ာဖူးေတြကိုေကာက္ျပီးေလွ်ာ္နဲ႔တြဲလို႔အိမ္ကိုထမ္းသယ္ခဲ႔တာကိုလည္းသတိရမိ
တယ္။ရြာမွာေတာ့ငွက္ေပ်ာဖူးကိုလူတင္မက၀က္ေတြပါေကၽြးၾကတယ္။၀က္စာအတြက္ကေတာ့ငွက္ေပ်ာဖူး
ေတြကိုႏႈတ္ႏႈတ္ပါေအာင္စင္းျပီးဆန္ကြဲနည္းနည္းနဲ႔က်ဳိေကၽြးပါတယ္။လူစာကေတာ့အညိဳေရာင္အခြံေတြကို
ပံုထဲကအေနအထားေရာက္ေအာင္ခြာျပီးဓားနဲ႔ပါးပါးလွီးပါတယ္။ငွက္ေပ်ာဖူးကအေစးထြက္တာမုိ႔ဓားမွာအေစး
ေတြလူးမွာစိုးရင္မလွီးခင္ဓားကိုဆီအနည္းငယ္လူးျပီးလွီးပါ။ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ငွက္ေပ်ာဖူးကိုဆားအနည္းငယ္
ထည့္ျပီးအဖန္ရည္ေတြထြက္ေအာင္နယ္ျပီးခဏထားလိုက္ပါ။
ေၾကာ္ဖို႔အတြက္ၾကက္သြန္နီတစ္လံုးကိုပါးပါးလွီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လံုးကိုလည္းပါးပါးလွီးထည့္၊ငါးပိအနည္း
ငယ္နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴသံုးမႊာခန္႔ေထာင္းထည့္ျပီးဆီသတ္ပါ။ဆီသတ္တာေမႊးလာရင္အေစာကဆားနယ္ထားတဲ႔ ငွက္ေပ်ာဖူးလွီးျပီးသားကိုေရေဆးျပီးထည့္လိုက္ပါ။ေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ျပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔အဖံုးအုပ္ထား
ပါ။အဲ႔ဒီေနာက္အဖံုးကုိဖြင့္ျပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းလို႔ဒယ္အိုးကိုမီးဖိုေပၚကခ်ျပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
ငွက္ေပ်ာဖူးကဆားနဲ႔နယ္ထားတာမို႔ဆားကိုအရသာျမည္းျပီးမွလိုသလိုထပ္ထည့္ပါ။မဟုတ္ရင္ငံသြားတတ္လို႔
ပါ။ေနာက္တခုကငွက္ေပ်ာဖူးလွီးေနစဥ္မွာလွီးျပီးသားငွက္ေပ်ာဖူးဖတ္ေလးေတြကေလနဲ႔ထိျပီးမည္းသြားတတ္
ပါတယ္။အဲ႔လိုမမည္းေစခ်င္ဘူးဆုိရင္မလွီးခင္မွာဇလံုတစ္ခုထဲကိုေရထည့္ျပီးဟင္းခတ္နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္နဲ႔
ထည့္ေမႊထားပါ။ငွက္ေပ်ာဖူးစလွီးျပီဆုိတာနဲ႔ရလာတဲ႔အဖတ္ေလးေတြကိုနႏြင္းရည္ဇလံုထဲကိုထည့္စိမ္ထားပါ။
ေနာက္ထပ္လွီးတာေတြကိုလည္းနႏြင္းရည္ထဲမွာပဲထပ္ထည့္ျပီးစိမ္ထားပါ။အားလုံးလွီးျပီးမွနႏြင္းရည္ကိုငွဲ႔ျပီး
ဆားနဲ႔နယ္ရင္ငွက္ေပ်ာဖူးအေရာင္ကမမည္းေတာ့ပါဘူး။ရြာမွာတုန္းကေတာ့မည္းမည္းအတုိင္းပဲခ်က္စားပါ
တယ္။ဒီနည္းကေတာ့မုန္႔ဟင္းခါးဟင္းရည္ထဲကိုငွက္ေပ်ာအူထည့္ခ်က္တဲ႔အခါသူမ်ားလုပ္တာျမင္ဖူးလို႔ငွက္
ေပ်ာခ်င္းအတူတူဒါလည္းရမွာပဲဆုိျပီးစမ္းၾကည့္တာအဆင္ေျပသြားပါတယ္။ဟင္းေလးကအေရာင္ေလးလွလွ
ရတာေပါ့ဗ်ာ။
ေနာက္ထပ္ဟင္းခ်က္နည္းေတြကေတာ့ငွက္ေပ်ာဖူးကိုအထက္ကအတုိင္းပါးပါးလွီးျပီးဆားနဲ႔နယ္၊ငါးမိနစ္ခန္႔
ႏွပ္ထားျပီးေရစင္ေအာင္ေဆး၊ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္း၊ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထည့္ျပီး၊ဆား၊ဆီ၊အရသာမႈန္႔တုိ႔နဲ႔သုပ္
စားရင္လည္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ေနာက္တခုကေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႔အရည္ေသာက္ခ်က္စားရင္လည္းစား
လို႔ေကာင္းပါတယ္။ငွက္ေပ်ာဖူးကိုအခြံအရင့္ေတြခြာေလးစိတ္စိတ္ျပီးက်က္ေအာင္ျပဳတ္လို႔ငါးပိရည္၊ငံျပာရည္
ခ်က္တို႔နဲ႔တို႔စရာအျဖစ္တြဲဖက္စားသံုးလုိ႔လည္းရပါေသးတယ္။ ေနာက္ဆံုးတစ္နည္းကေတာ့ငွက္ေပ်ာဖူးကို
အေပၚကအခြံအရင့္ေတြခြာလို႔မီးဖုိထဲမွာျပာပူနဲ႔မီးအံုးျပီးၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔နဲ႔ေထာင္းစားရင္လည္း
ထမင္းျမိန္တဲ႔ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါေၾကာင္းေဖာက္သည္ခ်လိုက္ပါတယ္ေနာ္။မစားဖူးေသးရင္ခ်က္စားၾကည့္
ေဆြမ်ဳိးေမ့သြားေစရမယ္ဗ်ာ။ငွက္ေပ်ာဖူးေထာင္းကေတာ့စားရတာအၾကိဳက္ဆံုးပါပဲ။အဖန္အရသာေပ်ာက္ျပီး
ခ်ဳိဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔စားလို႔အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။
အိမ္မွာငွက္ေပ်ာဖူးဟင္းခဏခဏခ်က္ပါမ်ားလြန္းလို႔ဘာဟင္းခ်က္လဲေမးရင္မေျပာခ်င္ေအာင္ျဖစ္ရတာမုိ႔အဲ႔
လိုေမးရင္မေျပာခ်င္လို႔ဘာဟင္းလဲေမးရင္...မေျပာဘူးတဲ႔။ရြာမွာလက္သံုးစကားေလးပါ။မန္က်ည္းရြက္ဟင္း
ဆုိရင္ေတာင္ကိုင္းေျမာက္ကိုင္းဟင္းတဲ႔၊ခ်ဥ္ေပါင္နီသီး(ရြာအေခၚဘိလပ္သီး)ဟင္းဆုိရင္ရဲကိုကိုတဲ႔၊သရက္သီး
စိမ္းကိုဓားနဲ႔ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းေပါက္ျပီးခ်က္တဲ႔ဟင္းဆုိငါးသလဲထိုးဟင္းတဲ႔၊ေက်ာက္ဖရံုသီးဟင္းဆုိရင္၀က္သား
ဟင္းတဲ႔အဲ႔ဒီလိုေလးေတြနာမည္ေပးထားတတ္ၾကတယ္။
ေရးေနရင္းနဲ႔ဗိုက္ေတြလည္းဆာလာျပီ...အေပၚမွာလည္း
An error occurred while trying to save or publish your post. Please try again. Ignore warning
ဆိုတဲ႔စာတမ္းကခဏခဏေတြ႔ေနရတယ္...။ဘာျဖစ္လို႔လဲမသိဘူး...ေရးရင္းနဲ႔စိတ္ကုန္လို႔မတင္ရတာလည္း
ေတာ္ေတာ္မ်ားျပီ..ဘာျဖစ္တာလဲမသိဘူး...။သိရင္ေျပာခဲ႔ၾကပါအံုးဗ်ာ...။ေက်းဇူးအနႏၱပါေနာ္...။
အားလံုးပဲကုိယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသာေလးေမတၱာပို႔သပါတယ္...။
0 comments:
Post a Comment