ဒီေန႔ေတာ့ ေက်ာင္းကေစာေစာျပန္ေရာက္တယ္။ ေနာက္ျပီး တနလာၤေန႔လည္းပိတ္တာမို႔ ဟင္းခ်က္စားဖို႔ စိတ္ကူးမိတယ္ဗ်ာ။ မုိးကလည္း မေန႔ညကတည္းက ရြာေနတာ အခုထိမတိတ္ေသးဘူး။ အင္း မုိးေအးေအး ဆုိေတာ့ ဘာဟင္းခ်က္စားရေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေတာ့ အပူအစပ္ ဆုိရင္ေတာ့ ရာသီဥတုနဲ႔လည္းကိုက္ညီ တာမို႔ ငရုတ္သီးစပ္ဟင္းခ်က္စားဖုိ႔ ဆံုးျဖတ္လုိ္က္ပါတယ္။ ညတုန္းက အိပ္ေရးလည္း သိပ္မ ၀လို႔ ေခါင္းကနည္းနည္းကိုက္ေနေသးတယ္။ ဟင္းခ်က္ဖို႔ဆံုးျဖတ္ျပီးျပီဆုိေတာ့ အိမ္နားက ေစ်းေလးကို သြားဖို႔ထီးတစ္ေခ်ာင္း ကုိင္ျပီးထြက္လာခဲ႔႔ပါတယ္။
ေစ်းထဲေရာက္ေတာ့ ၀ယ္ေနက်ေဖာက္သည္ဆီက ၾကက္သြန္၊ ဂ်င္း၊ ငရုတ္သီး စတာေလးေတြနည္းနည္းစီ ၀ယ္ျပီး သူ႔ဆုိင္မွာပဲခဏထားခဲ႔တယ္။ ေစ်းထဲဆက္ေလွ်ာက္ေတာ့ အသီးအရြက္ေတြက စံုစံုလင္လင္မို႔ ၀ယ္ခ်င္တာေတြကမ်ားေနတယ္။ ဘာ၀ယ္ရမလဲ စဥ္းစားရင္း ဟိုဆုိင္ၾကည့္ဒီဆုိင္ၾကည့္နဲ႔ ေနာက္ေတာ့ ပိႏၷဲသီးစိပ္ေလးေတြ႔လို႔ တစ္ဆယ္ဖိုး (ျမန္မာေငြနဲ႔ဆုိ ႏွစ္ရာ) ၀ယ္လုိက္ပါတယ္။ သူနဲ႔ခ်က္စားဖုိ႔ အတြက္ ၾကက္သား သံုးဆယ့္ငါး က်ပ္ဖုိး၀ယ္ခဲ႔တယ္။ မုိးကလည္း ရြာေနတာမို႔ လိုအပ္တာေလးေတြျမန္ျမန္၀ယ္ျပီး ခပ္သုတ္သုတ္ျပန္လာခဲ႔ပါ တယ္။
ဒီေစ်းေလးက အသီးအရြက္အသားငါး ၀ယ္ရတာ စူပါမားကတ္ေတြနဲ႔စာရင္ အေတာ္ေလးအဆင္ေျပတယ္။ လတ္လတ္ဆပ္ဆပ္လည္းရတယ္။ အိမ္နဲ႔႔လည္းနီးေတာ့ ခ်က္ခ်င္မွခဏေလးေျပး၀ယ္လိုက္လုိ႔ရတယ္။ ၀ယ္လာခဲ႔တာက ၾကက္သားနဲ႔ ပိႏၷဲသီး ဆုိေတာ့သူတုိ႔ႏွစ္ခုကို ေပါင္းျပီးဟင္းအစပ္ေလးခ်က္ပါတယ္။ မိုးေအးတဲ႔ရာသီဥတုနဲ႔ကိုက္ညီေအာင္ေပါ့ဗ်ာ။
ေနာက္ျပီးပထမဆံုး စမ္းျပီးခ်က္ရမွာမုိိ႔ ဘာကိုအရင္ခ်က္ရမယ္မသိဘူး။ ဒါနဲ႔ကုိယ့္စိတ္ကူးနဲ႔ကိုယ္ ပိႏၷဲသီးကုိ အရင္ဆံုး ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ အစိမ္းဆုိေတာ့အေစးေလးေတြနည္းနည္းပါလုိ႔ပါ။ ပိႏၷဲသီးျပဳတ္ေနတုန္းမွာ ၾကက္သားအတြက္လုိအပ္တာေလးေတြကို ျပင္ဆင္ပါတယ္။ ၾကက္သားကိုေရေဆး ငံျပာရည္၊ ဆား၊ နႏြင္း စတာေတြထည့္ျပီး နယ္ထားပါတယ္။ စပါးလင္ တစ္ပင္လည္းပါခဲ႔တာမို႔ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အပင္လိုက္ ဓားရိုးနဲ႔ေက်ေအာင္ထုျပီး ၾကက္သားနဲ႔ေရာနယ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတုိ႔ကို အစ္မတစ္ေယာက္ဆီကငွားထားတဲ႔ ၾကိတ္စက္ေလးနဲ႔ ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လံုးလည္းထည့္ၾကိတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကိုေတာ့ သပ္သပ္လွီးပါတယ္။ အတူတူေရာ ၾကိတ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနံ႔ေပ်ာက္သြားတတ္တယ္လို႔ အေမေျပာဖူးလို႔ပါ။ အားလံုးျပင္ဆင္ျပီးခ်ိန္မွာေတာ့ ပိႏၷဲ သီးလည္းက်က္သြားပါျပီ။
မီးဖိုေပၚမွာဒယ္အိုးတင္ အုိးပူလာေတာ့ဆီအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္နီကိုအရင္ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီႏြမ္းသြားေတာ့ အေစာကၾကိတ္ထားတဲ႔ အဆာပလာေတြထည့္ျပီးဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီသတ္တာေမႊးလာေတာ့ နယ္ထားတဲ႔ၾကက္သားထည့္ပါတယ္။ ၾကက္သားကိုမာသြားေအာင္ ေရအနည္း ငယ္ထည့္ျပီးလံုးပါတယ္။ ၾကက္သားေတြမာသြားေတာ့မွ ျပဳတ္ထားတဲ႔ပိႏၷဲသီးကုိထည့္ျပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ခန္႔ မီးေအးေအးနဲ႔တည္ထားလိုက္ပါတယ္။ အေပါ့အငန္အတြက္ ငံျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔အနည္း ငယ္ထည့္ပါတယ္။ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္မွ ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ျပီး မီးဖိုေပၚကခ်ပါတယ္။ အခုဆုိရင္ေတာ့ စပါးလင္၊ခ်င္း ငရုတ္သီးနဲ႔ ပင္စိမ္းနံ႔ေလးေမႊးေနတဲ႔ ၾကက္သားပိႏၷဲသီးဟင္းတစ္ခြက္ အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။ ဟင္းကိုမစားခင္ ကတည္းက လူတစ္ကိုယ္လံုး ေခၽြးေတြကခၽြဲေနေပါ့ဗ်ာ။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ခ်က္တာမို႔ ကိုယ့္ပါးစပ္နဲ႔ေတာ့ အရသာကိုရွိေနတာပါပဲ။
ၾကက္သားပိႏၷဲသီးဟင္းေလးပါ
ဟင္းက်က္ေတာ့ မနက္ေက်ာင္းအျပန္တုန္းက လြယ္လြယ္သုပ္စားထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ကို သတိရလို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးစိမ္းႏွစ္လံုးကို ပါးပါးလွီးျပီးေျမပဲေထာင္းရယ္ ၾကက္သြန္တစ္လံုးရယ္ နံနံပင္ရယ္ ေရာသမေမႊျပီး သုပ္လုိက္ပါတယ္။ အစပ္ဟင္းနဲ႔ တြဲစားဖို႔ အခ်ဥ္သုပ္တခြက္ေပါ့ဗ်ာ။ အရည္ေသာက္အတြက္ကိုေတာ့ က်ဳပ္ရဲ႕ပင္တုိင္စံ ဟင္းရည္ေသာက္ျဖစ္တဲ႔ စံပယ္ပန္းလဘက္ေျခာက္ေရေႏြး ပူပူေလးေပါ့။ အားလံုးျပင္ဆင္ ျပီးေတာ့၀ိုင္းဖြဲ႔ျပီး အားရပါးရ ေလြးလိုက္ပါတယ္။ အျပင္မွာမိုးေလးက တစ္ေဖ်ာက္ေဖ်ာက္ အိမ္ထဲမွာေတာ့ ထမင္းစားရင္း ရူးရူးရွဲရွဲနဲ႔ ေခၽြးတစ္လံုးလံုးေပါ့ဗ်ာ။ ရာသီဥတုနဲ႔လိုက္ဖက္တဲ႔ ဟင္းေလးနဲ႔ မို႔ထမင္းျမိန္ခ်က္ေတာ့ မေျပာပါနဲ႔ဗ်ာ...။
ဟင္းအုိးထဲမွာတုန္းက ဒီလိုေလးပါ....
ၾကက္သား နဲ႔ ပိႏၷဲသီး ကြဲျပားေအာင္ အနီးကပ္ရိုက္ခ်က္... :)
မခ်ဳိမခ်ဥ္နဲ႔ အရသာရွိတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ေလး... :)
မစားဖူးေသးသူမ်ားအတြက္ ခ်က္စားႏိုင္ေအာင္ နည္းလမ္းေလးေ၀မွ်ေပးတာပါ...။ လာလည္ရင္းနဲ႔ စိတ္အပန္းေျဖစရာ အနည္းငယ္ရသြားတယ္ဆုိရင္ ေက်နပ္ပါတယ္။ လာေရာက္လည္ပတ္သူအားလံုး စိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း၊ ကိုယ္၏က်န္းမာျခင္းနဲ႔ ျပည့္စံုျပီး လိုအင္ဆႏၵေတြ ျပည့္၀ၾကပါေစဗ်ာ...။
မ်ဳိးခန္႔(စကား၀ါေျမ)
1 comments:
စားေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္။ း)
အိုုင္အိုုရာ
Post a Comment