အခုရက္ပို္င္းစာေမးပြဲေတြျပီးသြားလို႔အားလပ္ခ်ိန္ေလးအနည္းငယ္ရေတာ့ေစ်းသြားစားခ်င္တာေလးေတြ၀ယ္ခ်က္
စားျဖစ္တယ္။တမယ္ကေတာ့အရင္ကအျမဲတမ္းေျပာတဲ့ငါးနဲ႔ဆီးျဖဴသီးဟင္းေပါ့။ဆီးျဖဴသီးအစိမ္းနဲ႔ငါးရံ႕ကိုခ်က္
စားျဖစ္တယ္။ေနာက္တမ်ဳိးကေတာ့ဇရစ္ရိုးကိုမက်ည္းရြက္ေျခာက္နဲ႔ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ထားတာပါ။
ေစ်းထဲေရာက္မွမ်က္စိက်တာကိုဟင္းစပ္တည့္ေအာင္စဥ္းစားျပီး၀ယ္တာအက်င့္ျဖစ္ေနျပီ။ေစ်းသြားမယ္ဆုိအိမ္က
တည္းကဘယ္ေတာ့မွ၀ယ္မည့္ဟာကိုစဥ္းစားမသြားဘူး။ေစ်းထဲေရာက္မွျမင္တဲ့အသီးအရြက္ကိုၾကည့္ျပီးဟင္းစပ္
တည့္ေအာင္၀ယ္တယ္။
ငါးတန္းဘက္ေလွ်ာက္ေတာ့ငါးေပါင္းစံုထဲကမွငါးရံ႕အေနေတာ္အေကာင္ေလးေတြေတြ႔တာနဲ႔အစိတ္သား(၁၅၀၀)ဖိုး
၀ယ္တယ္။ငါးသည္အေဒၚၾကီးကလည္းလက္ပါတာအဆစ္ထည့္တာနဲ႔အစိတ္သားကိုသူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္သံုးရက္
ေလာက္အမုန္းစားလိုက္ရတယ္။
ဆီးျဖဴသီးကအစိမ္းဆိုေတာ့အမ်ားၾကီးမထည့္ဘဲငါးလံုးေျခာက္လံုးေလာက္ကိုအလံုးးကြဲေအာင္ထုျပီးခရမ္းခ်ဥ္သီး
ၾကက္သြန္ျဖဴနီငါးပိနႏြင္းတို႔နဲ႔အရင္ဆံုးလံုးခ်က္ခ်က္။ငါးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးဆားနႏြင္နယ္ထားတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နဲ႔ဆီးျဖဴသီးအႏွစ္ရေတာ့မွငါးထည့္ျပီးေျဖးေျဖးခ်င္းေမႊေပး ငါးမာသြားေတာ့မွေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီးခ်က္ထားတာ။
ဆီးျဖဴသီးကလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ဆိုေတာ့အဖန္ဓာတ္မ်ားတယ္။ငါးကအဖန္ဓာတ္နဲ႔ေတြ႔ရင္မေက်ေတာ့ဘူး။
ေတာင့္ေတာင့္ေလးနဲ႔ေနာက္ဆံုးဆီလည္ေရလည္ေလးက်န္ေတာ့မွငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ျပီးမီးဖိုေပၚကခ်။
ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ေရေႏြးေသာက္စားရင္ဟင္းတမ်ဳိးထဲစားျဖစ္တယ္ဗ်။ဟင္းခ်ဳိဟင္းနဲ႔ဆုိရင္ေတာ့ပိုျပီးလုိက္ဖက္တာေပါ့။
ဇရစ္ရိုးကေတာ့တခါစားဖူးကတည္းကၾကိဳက္သြားတာျမင္တုိင္၀ယ္ခ်က္တယ္။သိပ္မခါးေပမဲ့၀ါးရတဲ့အရသာကို
သေဘာက်လို႔အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္း၊အခုလိုမန္က်ည္းရြက္နဲ႔ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်က္တာသေဘာက်တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုးၾကက္သြန္ျဖဴနီဆားနႏြင္းငါးပိအစံုထည့္ျပီးဆီသတ္၊ဇရစ္ရိုးကိုအေနေတာ္ျဖတ္ေတာက္ျပီး
ေရေဆးထားအႏွစ္က်က္ေတာ့မွဇရစ္ရိုးထည့္ျပီးေရစပ္စပ္ေလးခ်က္ပါတယ္။မန္က်ည္းရြက္ကိုေတာ့အစိုျဖစ္ျဖစ္
အေျခာက္ျဖစ္ျဖစ္အဆင္ေျပရာထည့္ႏိုင္ပါတယ္။က်ေနာ္ကမန္က်ည္းရြက္ေပါတဲ့အခ်ိန္တုန္းကရြာကအစ္မေတြ
ကိုဂ်ီတုိက္ထားလို႔မန္က်ည္းရြက္ေျခာက္ေတြရိွတာနဲ႔ထည့္ခ်က္တာ။ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္စတာေတြနဲ႔
လည္းခ်က္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ေနာက္ဆံုးမွာငရုတ္သီးကိုၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေရာေထာင္းျပီးအုပ္၊နံနံပင္ေရာ
ပင္စိမ္းရြက္ၾကိဳက္ရာထည့္ျပီးထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရင္ထမင္းျမိန္တယ္။ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလးပါရင္ေတာ့ေဆြမ်ဳိး
ေမ့တာေပါ့ဗ်ာ။
တင္ခ်င္တာေတြကမ်ားအခ်ိန္ကမရျဖစ္ေနလို႔ရတဲ့အခ်ိန္ေလးမွာအေျပးအလႊားလာတင္သြားတယ္ဗ်ဳိ႕။အျမဲလာလည္
ၾကတဲ့ညီအစ္အကိုေမာင္ႏွမေတြကိုအထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးလိုရာဆႏၵ
ေတြျပည့္၀ၾကပါေစ။
စားျဖစ္တယ္။တမယ္ကေတာ့အရင္ကအျမဲတမ္းေျပာတဲ့ငါးနဲ႔ဆီးျဖဴသီးဟင္းေပါ့။ဆီးျဖဴသီးအစိမ္းနဲ႔ငါးရံ႕ကိုခ်က္
စားျဖစ္တယ္။ေနာက္တမ်ဳိးကေတာ့ဇရစ္ရိုးကိုမက်ည္းရြက္ေျခာက္နဲ႔ခ်ဥ္စပ္ခ်က္ထားတာပါ။
ေစ်းထဲေရာက္မွမ်က္စိက်တာကိုဟင္းစပ္တည့္ေအာင္စဥ္းစားျပီး၀ယ္တာအက်င့္ျဖစ္ေနျပီ။ေစ်းသြားမယ္ဆုိအိမ္က
တည္းကဘယ္ေတာ့မွ၀ယ္မည့္ဟာကိုစဥ္းစားမသြားဘူး။ေစ်းထဲေရာက္မွျမင္တဲ့အသီးအရြက္ကိုၾကည့္ျပီးဟင္းစပ္
တည့္ေအာင္၀ယ္တယ္။
ငါးတန္းဘက္ေလွ်ာက္ေတာ့ငါးေပါင္းစံုထဲကမွငါးရံ႕အေနေတာ္အေကာင္ေလးေတြေတြ႔တာနဲ႔အစိတ္သား(၁၅၀၀)ဖိုး
၀ယ္တယ္။ငါးသည္အေဒၚၾကီးကလည္းလက္ပါတာအဆစ္ထည့္တာနဲ႔အစိတ္သားကိုသူငယ္ခ်င္းႏွစ္ေယာက္သံုးရက္
ေလာက္အမုန္းစားလိုက္ရတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴနီငါးပိနႏြင္းတို႔နဲ႔အရင္ဆံုးလံုးခ်က္ခ်က္။ငါးကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီးဆားနႏြင္နယ္ထားတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နဲ႔ဆီးျဖဴသီးအႏွစ္ရေတာ့မွငါးထည့္ျပီးေျဖးေျဖးခ်င္းေမႊေပး ငါးမာသြားေတာ့မွေရလိုသေလာက္ထည့္ျပီးခ်က္ထားတာ။
ဆီးျဖဴသီးကလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ဆိုေတာ့အဖန္ဓာတ္မ်ားတယ္။ငါးကအဖန္ဓာတ္နဲ႔ေတြ႔ရင္မေက်ေတာ့ဘူး။
ေတာင့္ေတာင့္ေလးနဲ႔ေနာက္ဆံုးဆီလည္ေရလည္ေလးက်န္ေတာ့မွငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ပင္စိမ္းရြက္အုပ္ျပီးမီးဖိုေပၚကခ်။
ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ေရေႏြးေသာက္စားရင္ဟင္းတမ်ဳိးထဲစားျဖစ္တယ္ဗ်။ဟင္းခ်ဳိဟင္းနဲ႔ဆုိရင္ေတာ့ပိုျပီးလုိက္ဖက္တာေပါ့။
သေဘာက်လို႔အခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္း၊အခုလိုမန္က်ည္းရြက္နဲ႔ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်က္တာသေဘာက်တယ္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးသံုးလံုးၾကက္သြန္ျဖဴနီဆားနႏြင္းငါးပိအစံုထည့္ျပီးဆီသတ္၊ဇရစ္ရိုးကိုအေနေတာ္ျဖတ္ေတာက္ျပီး
ေရေဆးထားအႏွစ္က်က္ေတာ့မွဇရစ္ရိုးထည့္ျပီးေရစပ္စပ္ေလးခ်က္ပါတယ္။မန္က်ည္းရြက္ကိုေတာ့အစိုျဖစ္ျဖစ္
အေျခာက္ျဖစ္ျဖစ္အဆင္ေျပရာထည့္ႏိုင္ပါတယ္။က်ေနာ္ကမန္က်ည္းရြက္ေပါတဲ့အခ်ိန္တုန္းကရြာကအစ္မေတြ
ကိုဂ်ီတုိက္ထားလို႔မန္က်ည္းရြက္ေျခာက္ေတြရိွတာနဲ႔ထည့္ခ်က္တာ။ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္စတာေတြနဲ႔
လည္းခ်က္စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ေနာက္ဆံုးမွာငရုတ္သီးကိုၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေရာေထာင္းျပီးအုပ္၊နံနံပင္ေရာ
ပင္စိမ္းရြက္ၾကိဳက္ရာထည့္ျပီးထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရင္ထမင္းျမိန္တယ္။ငါးပိေကာင္ေၾကာ္ေလးပါရင္ေတာ့ေဆြမ်ဳိး
ေမ့တာေပါ့ဗ်ာ။
ၾကတဲ့ညီအစ္အကိုေမာင္ႏွမေတြကိုအထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာျပီးလိုရာဆႏၵ
ေတြျပည့္၀ၾကပါေစ။
အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
2 comments:
စားခ်င္တယ္
ခ်က္စားအုုန္းမယ္အခ်ိန္ရ ငါးရတဲ့အခါက်။
အုုိင္အုုိရာ
"ကို အညာသား ေရ Facebook မွာ Postေလးေတြတင္ရင္ ပိုေကာင္းမယ္လို့ထင္ပါတယ္ရွင့္
ခုၾကည့္ရတာ အဆင္မေျပလို့ပါေနာ္"
Post a Comment