အရင္တခါ အစာအဆိပ္ျဖစ္ၿပီးကတည္းက ငါးျမင္းကိုေရွာင္ေနတာအခုမွျပန္စားျဖစ္တယ္။အဲ့ဒီတုန္းကျဖစ္တာလဲ
ငါးျမင္းနဲ႔ဒံေပါက္တြဲစားမိလို႔ထင္ပါတယ္။တကယ္ေတာ့တျခားငါးေတြနဲ႔စာရင္အေၾကးခြံမပါအရိုးလည္းနည္းတဲ့အတြက္
စားလို႔အဆင္ေျပပါတယ္။
ငါးမွာပါတဲ့အဆီေတြကလည္းလူနဲ႔တည့္တယ္ေျပာၾကတာပဲ။ဒါေပမဲ့၀ယ္တဲ့အခါေတာ့အဆီမ်ားတဲ့ဗိုက္သားကိုမပါေအာင္
ခုတ္ခိုင္းရတယ္။တျခားအပိုင္းကပါတဲ့အဆီကိုေတာ့အသားနဲ႔ေရာျပီးစားလို႔ရေသးတယ္။ဗိုက္သားအဆီေတြဆုိရင္ေတာ့
စားလို႔မရဘူး။
အဆီပါတဲ့ငါးမို႔အခ်ဥ္နဲ႔တြဲခ်က္ေတာ့စားလို႔တမ်ဳိးေကာင္းပါတယ္။ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴနီဆီသတ္၊ငါးပိအနည္းငယ္
ထည့္ျပီးအႏွစ္ရေတာ့မွသန္႔စင္ထားတဲ့ငါးျမင္းပိုင္းကိုထည့္ျပီးေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔ခ်က္ပါတယ္။ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကိုဟင္းအိုး
ဆူပြက္လာမွအေပၚကထည့္ပါတယ္။ငါးအသားေတြမာသြားရင္အထက္ေအာက္လွန္ေပးျပီးေရအေနေတာ္က်န္ရင္
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ပင္စိမ္းရြက္၊နံနံပင္တုိ႔ပါအုပ္ျပီးဟင္းအုိးကိုမီးဖိုေပၚကခ်ပါ။အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးပါတဲ့ငါးျမင္းကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္း
ကိုထမင္းပူပူေလးနဲ႔တြဲဖက္စားလို႔ရပါျပီ။
ေက်ာင္းဖြင့္ရက္ေတြဆုိရင္ေတာ့ေစ်းမသြားျဖစ္ဘဲရွိတာေလးကိုမီးမပ်က္ခင္ျမန္ျမန္ခ်က္ခဲ့ျပီးမွေက်ာင္းကိုသြား။ေန႔လယ္စာ
စားခ်ိန္အေဆာင္ျပန္စားနဲ႔ညေနပိုင္းက်မွစိတ္တိုင္းက်ေအးေအးေဆးေဆးခ်က္စားျဖစ္တယ္။သူမ်ားေတြလိုရပ္ကြက္ထဲ
မဆင္းေတာ့ရတဲ့အခ်ိန္ကိုယ့္၀ါသနာကိုအေကာင္အထည္ေဖာ္လို႔ရတာေပါ့။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစဗ်ာ။
ငါးျမင္းနဲ႔ဒံေပါက္တြဲစားမိလို႔ထင္ပါတယ္။တကယ္ေတာ့တျခားငါးေတြနဲ႔စာရင္အေၾကးခြံမပါအရိုးလည္းနည္းတဲ့အတြက္
စားလို႔အဆင္ေျပပါတယ္။
ငါးမွာပါတဲ့အဆီေတြကလည္းလူနဲ႔တည့္တယ္ေျပာၾကတာပဲ။ဒါေပမဲ့၀ယ္တဲ့အခါေတာ့အဆီမ်ားတဲ့ဗိုက္သားကိုမပါေအာင္
ခုတ္ခိုင္းရတယ္။တျခားအပိုင္းကပါတဲ့အဆီကိုေတာ့အသားနဲ႔ေရာျပီးစားလို႔ရေသးတယ္။ဗိုက္သားအဆီေတြဆုိရင္ေတာ့
စားလို႔မရဘူး။
ထည့္ျပီးအႏွစ္ရေတာ့မွသန္႔စင္ထားတဲ့ငါးျမင္းပိုင္းကိုထည့္ျပီးေရစပ္စပ္ေလးနဲ႔ခ်က္ပါတယ္။ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ကိုဟင္းအိုး
ဆူပြက္လာမွအေပၚကထည့္ပါတယ္။ငါးအသားေတြမာသြားရင္အထက္ေအာက္လွန္ေပးျပီးေရအေနေတာ္က်န္ရင္
ငရုတ္သီးစိမ္း၊ပင္စိမ္းရြက္၊နံနံပင္တုိ႔ပါအုပ္ျပီးဟင္းအုိးကိုမီးဖိုေပၚကခ်ပါ။အခ်ဥ္ဓာတ္ေလးပါတဲ့ငါးျမင္းကင္ပြန္းခ်ဥ္ဟင္း
ကိုထမင္းပူပူေလးနဲ႔တြဲဖက္စားလို႔ရပါျပီ။
ေက်ာင္းဖြင့္ရက္ေတြဆုိရင္ေတာ့ေစ်းမသြားျဖစ္ဘဲရွိတာေလးကိုမီးမပ်က္ခင္ျမန္ျမန္ခ်က္ခဲ့ျပီးမွေက်ာင္းကိုသြား။ေန႔လယ္စာ
စားခ်ိန္အေဆာင္ျပန္စားနဲ႔ညေနပိုင္းက်မွစိတ္တိုင္းက်ေအးေအးေဆးေဆးခ်က္စားျဖစ္တယ္။သူမ်ားေတြလိုရပ္ကြက္ထဲ
မဆင္းေတာ့ရတဲ့အခ်ိန္ကိုယ့္၀ါသနာကိုအေကာင္အထည္ေဖာ္လို႔ရတာေပါ့။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကျပီးေကာင္းက်ဳိးလိုအင္ဆႏၵေတြျပည့္၀ၾကပါေစဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
4 comments:
ကင္ပြန္းရြက္စားခ်င္လြန္းလိုု ့အိမ္ကိုုအေျခာက္ခံပိုု ့ေပးပါမွာတာ
ေရာက္လာလိုု ့ခုုခ်က္စားထားတယ္။
ပုုစြန္ေလးနဲ ့။
ေတာ္ေသးတာေပါ့ ကိုု္ယ့္မွာလည္းအဲဒီဟင္းေလးခ်က္ထားလိုု ့
မဟုုတ္ရင္ ဂလုုျပီးျပန္ရအုုန္းမွာ။“
အိုု္င္အိုုရာ
ဒီမွာေတာ့ ေပါတယ္ အစ္မအိုင္အိုရာ
ေစ်းထဲေရာက္လို႔ ကဆစ္ သီးေတြျမင္ရင္ သတိရမိတယ္ဗ်
ကဆစ္သီးေထာင္းစားမယ္ စားမယ္နဲ႔
မီးဖိုနဲ႔ခ်က္တာမဟုတ္ေတာ့ မီးဖုတ္လို႔မလြယ္တာနဲ႔
မစားျဖစ္ေသးဘူး ကဆစ္သီးဟင္း သပ္သပ္တင္အံုးမွပါ :)
ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစအစ္မ
အညာကိုငယ္ငယ္ကခနခနအလည္ေရာက္ဖူးပါတယ္။ အခုျမန္မါျပည္နဲ႔အေဝးႀကီးေရာက္တဲ့အခါ ရန္ကုန္ကိုလံုးဝမလြမ္းဘဲအညာကိုဘဲလြမ္းပါတယ္။ ႐ူခင္းပံုေတြၾကည့္ရတါေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
မ thuzar aung လာလည္တဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ အညာအလြမ္းေျပေစဖုိ႔ အညာကပံုေလးေတြ connection ေကာင္းရင္ ဆက္လက္တင္ေပးပါ့မယ္
က်ေနာ္လည္း အျပင္မွာတုနး္က လြမ္းခဲ့ဖူးတယ္ အညာအေငြ႔အသက္ေတြကိုသေဘာက်ရင္
ဆရာမ ခင္ခင္ထူးရဲ႕စာအုပ္ေလးေတြရွာဖတ္ပါဗ်ာ သူမစာအုပ္ေတြကိုအေ၀းေရာက္ေနတဲ့အခ်ိန္ဖတ္ရတာ
အရမ္းအရသာရွိတယ္ :)
Post a Comment