အားလံုးမဂၤလာပါဗ်ာ။ဘေလာ့ထဲကိုမေရာက္ျဖစ္တာေတာင္ၾကာသြားတယ္။ဂ်ပန္ကိုခဏပဲလာတာ
မို႔ေရာက္တုန္းေလးမွာလုပ္စရာေလးေတြအခ်ိန္ေပးလုပ္ေနရလို႔စာေရးတဲ႔ဘက္ကိုနည္းနည္းေလွ်ာ့
ထားရပါတယ္။အခုတင္တဲ႔ပံုကေတြကေတာ့ျပီးခဲ႔တဲ႔ဗိုလ္ခ်ဳဳပ္ေမြးေန႔ကအမွတ္တရလည္းျဖစ္ေအာင္
ေရာက္ကတည္းကအစားအေသာက္ေကာင္းေကာင္းခ်က္တတ္တယ္ေျပာျပီးမိတ္ဆက္ထားတာ
ရယ္၊Labကမာစတာေက်ာင္းသားသံုးေယာက္ဖိုင္နယ္defenseဖတ္ျပီးတဲ႔အထိမ္းအမွတ္နဲ႔ေပါင္းျပီး
ျမန္မာနန္းၾကီးသုပ္လုပ္ေကၽြးတုန္းကရိုက္ထားတာပါ။မုန္႔ဖတ္ကိုေတာ့ဂ်ပန္ကUdonေခါက္ဆြဲဖတ္
ကိုသံုးပါတယ္။ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကနန္းၾကီးသုပ္ကိုသိပ္မၾကိဳက္ပါဘူး။မုန္႔ဖတ္ကတုတ္ေတာ့၀ါးရင္း
နဲ႔ပါးစပ္ထဲျပည့္လာသလိုခံစားရလို႔ပါ။
ခ်က္နည္းကေတာ့သိပ္မခက္ခဲလို႔မေရးေတာ့ပါဘူးဗ်ာ။ပံုေတြပဲၾကည့္ျပီးအဆင္ေျပရင္လုပ္စားၾကည့္
ေပါ့။ေရႊညာသားေလးလက္ရာကေတာ့တစ္ခါစားဖူးတဲ႔ဂ်ပန္ေတြေတာင္စြဲသြားတယ္။ေနာက္ထပ္ခ်က္
ေကၽြးပါအံုးတဲ႔။ဆရာကလည္းအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတာပဲလို႔ေျပာပါတယ္။အဲ႔ဒီေန႔ကေရႊညာသားက
သက္သတ္လြတ္စားတဲ႔ေန႔နဲ႔တုိက္ေနလို႔အရင္ေန႔ညေနကတည္းကၾကက္သားကိုခ်က္ထားတာပါ။
ေနာက္ေန႔သုပ္ေတာ့ဂ်ပန္တစ္ေယာက္ကိုအနားမွာေခၚထားျပီးသူ႔ကိုအရသာျမည္းခိုင္းရပါတယ္။
သူစားလို႔အဆင္ေျပတဲ႔အခ်ိန္လိုတာျပင္ဆင္ျဖည့္စြက္ျပီးသုပ္ေပးပါတယ္။အားလံုးအ၀စားဖုိ႔သုပ္
တာမုိ႔ေပါေပါမ်ားမ်ားပါပဲ။သၾကၤန္မွာလည္းဂ်ပန္မွာရွိအံုးမွာဆုိေတာ့ေနာက္တစ္မ်ဳိးခ်က္ေကၽြးပါအံုး
မယ္။
ေဂၚဖီ၊ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ႔နံနံပင္ပါးပါးလွီးထားတာ
မုန္႔ဖတ္ (Udon)
ၾကက္သားကိုဆီလည္ေရလည္ခ်က္ထားတာပါ
ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ၾကက္ဥျပဳတ္
ဒါကေတာ့မုန္႔ကၽြတ္အလံုးေလးေတြပါအေပၚကျဖဴ းေပးခ်င္လို႔ထည့္လိုက္တာ :)
ပဲမႈန္႔ဟင္းခ်ဳိလည္းပါေသးတယ္ဗ်
ဒီလိုပဲအားရပါးရသုပ္ေပးလိုက္တယ္ :)
ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔အလွျပင္ထားတာ...:)
သူတုိ႔အတြက္ေတာ့တစ္ပြဲခ်င္းစီထည့္ေပးျပီးမွအေပၚၾကက္ဥျပဳတ္၊နံနံပင္ၾကက္သြန္ျမိတ္ေဂၚဖီထုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဆီခ်က္နဲ႔ၾကက္သားဆီခ်က္ကိုအေပၚကနည္းနည္းထပ္ထည့္ေပးပါတယ္။
ထိုင္းကလာတဲ႔ငံျပာရည္နဲ႔ျမန္မာဆုိင္က၀ယ္တဲ႔ပဲမႈန္႔အက်က္ကိုအဓိကထားသံုးပါတယ္။
မို႔ေရာက္တုန္းေလးမွာလုပ္စရာေလးေတြအခ်ိန္ေပးလုပ္ေနရလို႔စာေရးတဲ႔ဘက္ကိုနည္းနည္းေလွ်ာ့
ထားရပါတယ္။အခုတင္တဲ႔ပံုကေတြကေတာ့ျပီးခဲ႔တဲ႔ဗိုလ္ခ်ဳဳပ္ေမြးေန႔ကအမွတ္တရလည္းျဖစ္ေအာင္
ေရာက္ကတည္းကအစားအေသာက္ေကာင္းေကာင္းခ်က္တတ္တယ္ေျပာျပီးမိတ္ဆက္ထားတာ
ရယ္၊Labကမာစတာေက်ာင္းသားသံုးေယာက္ဖိုင္နယ္defenseဖတ္ျပီးတဲ႔အထိမ္းအမွတ္နဲ႔ေပါင္းျပီး
ျမန္မာနန္းၾကီးသုပ္လုပ္ေကၽြးတုန္းကရိုက္ထားတာပါ။မုန္႔ဖတ္ကိုေတာ့ဂ်ပန္ကUdonေခါက္ဆြဲဖတ္
ကိုသံုးပါတယ္။ျမန္မာျပည္မွာတုန္းကနန္းၾကီးသုပ္ကိုသိပ္မၾကိဳက္ပါဘူး။မုန္႔ဖတ္ကတုတ္ေတာ့၀ါးရင္း
နဲ႔ပါးစပ္ထဲျပည့္လာသလိုခံစားရလို႔ပါ။
ေပါ့။ေရႊညာသားေလးလက္ရာကေတာ့တစ္ခါစားဖူးတဲ႔ဂ်ပန္ေတြေတာင္စြဲသြားတယ္။ေနာက္ထပ္ခ်က္
ေကၽြးပါအံုးတဲ႔။ဆရာကလည္းအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတာပဲလို႔ေျပာပါတယ္။အဲ႔ဒီေန႔ကေရႊညာသားက
သက္သတ္လြတ္စားတဲ႔ေန႔နဲ႔တုိက္ေနလို႔အရင္ေန႔ညေနကတည္းကၾကက္သားကိုခ်က္ထားတာပါ။
ေနာက္ေန႔သုပ္ေတာ့ဂ်ပန္တစ္ေယာက္ကိုအနားမွာေခၚထားျပီးသူ႔ကိုအရသာျမည္းခိုင္းရပါတယ္။
သူစားလို႔အဆင္ေျပတဲ႔အခ်ိန္လိုတာျပင္ဆင္ျဖည့္စြက္ျပီးသုပ္ေပးပါတယ္။အားလံုးအ၀စားဖုိ႔သုပ္
တာမုိ႔ေပါေပါမ်ားမ်ားပါပဲ။သၾကၤန္မွာလည္းဂ်ပန္မွာရွိအံုးမွာဆုိေတာ့ေနာက္တစ္မ်ဳိးခ်က္ေကၽြးပါအံုး
မယ္။
ၾကက္သားဆီခ်က္မက်က္ေသးခင္
ၾကက္ဥျပဳတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဆီခ်က္
မသုပ္ခင္ျပင္ဆင္ထားတာ
မုန္႔ဖတ္ (Udon)
ၾကက္သားကိုဆီလည္ေရလည္ခ်က္ထားတာပါ
ပါးပါးလွီးထားတဲ႔ၾကက္ဥျပဳတ္
ဒါကေတာ့မုန္႔ကၽြတ္အလံုးေလးေတြပါအေပၚကျဖဴ းေပးခ်င္လို႔ထည့္လိုက္တာ :)
ပဲမႈန္႔ဟင္းခ်ဳိလည္းပါေသးတယ္ဗ်
ဒီလိုပဲအားရပါးရသုပ္ေပးလိုက္တယ္ :)
ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔အလွျပင္ထားတာ...:)
သူတုိ႔အတြက္ေတာ့တစ္ပြဲခ်င္းစီထည့္ေပးျပီးမွအေပၚၾကက္ဥျပဳတ္၊နံနံပင္ၾကက္သြန္ျမိတ္ေဂၚဖီထုပ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ နီဆီခ်က္နဲ႔ၾကက္သားဆီခ်က္ကိုအေပၚကနည္းနည္းထပ္ထည့္ေပးပါတယ္။
ထိုင္းကလာတဲ႔ငံျပာရည္နဲ႔ျမန္မာဆုိင္က၀ယ္တဲ႔ပဲမႈန္႔အက်က္ကိုအဓိကထားသံုးပါတယ္။
လာလည္ၾကတဲ႔မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစလို႔ေရႊညာသားေလးက
ဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္ဗ်ာ။
အားေပးမႈကိုေက်းဇူးတင္လ်က္
ေရႊညာသားေလး
1 comments:
နန္းၾကီးသုတ္လဲေကာင္း ေက်ာက္ဖရံုသီးနဲ႔၀က္သားလဲ ေကာင္းသဗ်ာ။ ဖိလစ္ပုိင္စာေလးေတြလဲ ခ်က္ျပပါဦး ဗဟုသုတအျဖစ္ ဖတ္ခ်င္လုိ႔
Post a Comment