အလုပ္ေလးေတြ မအားတဲ႔ၾကားကပဲ လူမႈ႕ေရးေလးေပၚလာလို႔ ကိုယ္တတ္ႏိုင္သေလာက္ လုပ္အားဒါနပါ၀င္လိုက္ပါ ေသးတယ္။ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ သူ႕အေမဆံုးသြားလို႔ ရက္လည္ေန႔မွာ သူ႕အေမအတြက္ ရည္စူးျပီး ကုသိုလ္ျပဳ အမွ်ေ၀ လုပ္ရာမွာ လုပ္အားဒါန အျဖစ္ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔အတူ ၾကာဇံဟင္းခါး ခ်က္ေပးျဖစ္ပါတယ္။ မခ်က္ရတာ ၾကာျပီျဖစ္တဲ့ ၾကာဇံ ဟင္းခါးကို ဒီတစ္ခါေတာ့ ၾကံဳၾကိဳက္တုန္းမွာ ခ်က္ေပးျဖစ္ပါတယ္။ ကိုယ့္ဆီမွာ ခ်က္ေနၾက ၾကာဇံမဟုတ္ေပမဲ႔ စားရေတာ့ ေကာင္းပါတယ္။ ၾကာဇံနဲ႔ ပဲျပားလိပ္ ကလြဲလို႔ က်န္တာေတြကေတာ့ ျမန္မာျပည္ကလိုပါပဲ ၾကက္သားေပါေတာ့ ၾကက္သားမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ လူလည္း အိပ္ေရးေတြပ်က္တာ ေနာက္ေန႔ ေကၽြးေမြးဧည့္ခံျပီးမွ အိပ္ေရး၀ေအာင္ ထပ္အိပ္ရပါတယ္။ ၀ါသနာက ေရွ႕တန္းေရာက္ေနလို႔ ခ်က္ေနတုန္းေတာ့ ပင္ပမ္းရမွန္းကို မသိပါဘူး။ အဲ႔ အားလံုးျပီးစီး သြားျပီဆုိရင္ေတာ့ လူမထခ်င္ေတာ့ေလာက္ေအာင္ ပင္ပမ္းတတ္ပါတယ္။
ဒီအိုးၾကီးနဲ႔ခ်က္ပါတယ္
မီးဖိုေပၚမွာ ဆူပြက္ေနတဲ့ ဟင္းရည္အိုး
ဒီတစ္ခါက အ၀ယ္ေတာ္ပါ ကိုယ္တုိင္ထြက္ရတာမို႔ နဲနဲပိုပင္ပမ္းပါတယ္။ ၾကာဇံရွာပံုေတာ္ဖြင့္ရတာ မီးရထားလမ္းျပေျမပံု အေပၚထိပ္ကေန ေအာက္ဆံုးအထိ ေရာက္ပါတယ္။ ရထားနဲ႔မို႔ ေတာ္ေပေသးတယ္။ မဟုတ္ရင္ေတာ့ ခ်က္ႏိုင္မယ္မထင္ဘူး။ ဟင္းအုိးေတြက်က္လုိ႔ အိပ္ခါနီးမွ ကိုယ္ခ်က္ထားတာေလးေတြကို အမွတ္တရ ဓာတ္ပံုရိုက္ထားလိုက္ပါေသးတယ္။ ခ်က္ျပီးျပီးခ်င္းမို႔ ပန္းကန္ထဲေတာ့ မထည့္ရေသးပါဘူး။ ခ်က္တဲ႔ အိုးလိုက္ပဲ ရိုက္ထားလိုက္တယ္။ ၾကည့္ျပီးေတာ့ အားေပးသြားပါအံုးဗ်ာ။ ကိုေရႊညာသားတုိ႔ လက္စြမ္းျပထားတာ ေလးပါ။ တစ္ေယာက္ထဲေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ သူငယ္ခ်င္းေတြေရာ ၀ိုင္းကူလုပ္ၾကတာ။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ဦးစီးခ်ဳပ္ေပါ့(ဟဲ..ဟဲ)။ ရာထူးက ကိုယ့္ပါးစပ္ထဲရိွတာပဲေနာ့။ ကိုယ္ၾကိဳက္သလို ေပးလို႔ရတယ္ေလ။
လက္တဖက္က ေယာက္မကိုင္ တဖက္က ကင္မရာကိုင္ျပီး ရိုက္ထားတာ
အထဲမွာ ပါတာေတြကေတာ့ ေထြေထြထူးထူး မဟုတ္ပါဘူး။ ၾကက္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ မိႈေျခာက္၊ အသားတု၊ ပဲျပားလိပ္ေျခာက္နဲ႔ က်န္တာေတြကေတာ့ ဆီ၊ဆား၊ငံျပာရည္နဲ႔ ဟင္းခ်ဳိမႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္း စတာေလးေတြပါပဲ။ ၾကာဇံခ်က္က ကၽြန္ေတာ္တို႔အညာမွာ မရိွပါဘူး။ ျမိဳ႕ေပၚေရာက္မွ စားဖူးတာ။ ခ်က္တာကေတာ့ ေက်ာင္းတက္တုန္းက အေဒၚအိမ္မွာ ကုသုိလ္လုပ္ရင္ လာခ်က္ေပးတဲ့ အေဒၚၾကီးဆီက နည္းမွတ္ထားတာ။ လြယ္ပါတယ္ ဘာမွခက္ဘူး။ စိတ္၀င္စားဖို႔ပဲ လိုပါတယ္။
ေပါေလာေပၚေနတာက အသားတုေတြပါ အစစ္ကေတာ့ ေအာက္ထဲမွာျမဳပ္ေနတယ္
ၾကာဇံက ခ်က္ေနၾက ၾကာဇံမဟုတ္ပါဘူး အိတ္မွာ ေရးထားတာေတာ့ sweet potato vermicelli တဲ႔ ခ်က္လိုက္ေတာ့လည္း ျမန္မာျပည္က ၾကာဇံမ်ဳိးပါပဲ။ မစားရတာ ၾကာလုိ႔ထင္တယ္ စားလို႔ေကာင္းခ်က္ဗ်ာ...။ ကိုယ္တိုင္ခ်က္တာမို႔ ေျပာတာမဟုတ္ပါဘူး တကယ္ေကာင္းလို႔ေျပာတာ။ စားတဲ႔သူေတြကေျပာေသးတယ္ ျမန္မာျပည္က ဆုိင္ခ်က္ထက္ သာတယ္ဆုိပဲ(ဟီးးးး)။ ဒါေတာင္ ငံုးဥေလး က်န္ခဲ႔ေသးတယ္ေနာ့။ ႏို႔မုိဆုိ ဘယ္ထက္သာမယ္ မသိဘူး။ အားေပးသြားၾကပါအံုးဗ်ာ... အညာသားလက္ရာစစ္စစ္ပါ.....။
လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ႔ အားလံုးေသာ ကၽြန္ေတာ္ခ်စ္မိတ္ေဆြ ညီအစ္ကိုေမာင္ႏွမမ်ား ေဘးရန္ကင္းကြာ က်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ...
4 comments:
သံပုရာရည္ေလးဆမ္း ငရုတ္သီးမႈန္႔ေလး ျဖဴးစားလိုက္ရလို႔ကေတာ့...
စားခ်င္တယ္ စားခ်င္တယ္ ထပ္ျပီးစားခ်င္တယ္ မွတ္ခ်က္။ ။ျငဳပ္သီးအေလွာ္မႈန့္အား လုံး၀ မစားပါခင္ညာ :P
စားခ်င္ဒယ္....အကို ဟင့္ဟင့္..:):)
သံပုရာသီး၊နံနံပင္၊ ငရုပ္သီးေလွာ္မႈန္႔ ေလးေတြလည္း ပါတာေပါ့ ကိုျမစ္က်ဳိးအင္းရာ...ငရုပ္သီးက ကုလားေအာ္ အစစ္မုိ႔ စပ္တာက ဗမာေတြကိုေအာ္ၾကတယ္ဗ်ာ....။
ko aungthulin>>> တုိ႔ကေတာ့ ငရုတ္သီးအေၾကာင္း သိသြားျပီထင္ပါ့ဗ်ာ။ လံုး၀မစားေတာ့ဘူးဆုိပဲ... က်ဳပ္တို႔ေတာ့ ငရုတ္သီးကို လူစြမ္းေကာင္းလုပ္ျပီး လက္နဲ႔ကိုင္တာ ေနာက္ေန႔အထိကို လက္ေတြ ပူေနလို႔ မေျပာခ်င္ပါဘူး။ စားဖူးသမွ် ငရုတ္သီးထဲမွာေတာ့ ဒီတစ္ခါ အစပ္ဆံုး ထင္တာပဲ။ တကယ္ပါ... ငရုတ္သီး ၾကိဳက္လွျပီထားတာ ဒီကုလားေအာ္နဲ႔ ေတြ႔မွပဲ လက္ေျမွာက္ရတယ္...ေနာက္တခါခ်က္မွပဲ ထပ္စားေတာ့ဗ်ာ...
အိန္ဂ်ယ္ေရ>>> ၾကာဇံေတြစားျပီး “ဒယ္” ေလးေတာ့ ခ်န္ခဲ႔ေပးေနာ္ ေနာက္တခါခ်က္စရာ ဒယ္ မရိွလို႔...ဟဲ..ဟဲ(စတာေနာ္)
အားလံုးပဲ လာေရာက္အားေပးတာကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္...
Post a Comment