ဒီေန႔ေတာ့ သူတုိ႔ႏိုင္ငံမွာ စစ္ေအာင္ပြဲအထိမ္းအမွတ္ေန႔မို႔ ဆရာမနဲ႔ ေလွ်ာက္လည္ ျဖစ္တယ္။ ညေနမွ အေဆာင္ျပန္ေရာက္ ဗိုက္ကလည္းဆာ ခ်က္ျပီးသားကလည္း အဆင့္သင့္မရိွေတာ့ ေမာေသာ္ျငားလည္း ခ်က္ရျပဳတ္ရေသးတာေပါ့။ အေမ့အိမ္ကို သတိရမိေသးတယ္။ အေမ့အိမ္ဆုိရင္ေတာ့ ေက်ာင္းကျပန္လာရင္ အဆင္သင့္ခူးစားယံုပဲေလ။ အခုေတာ့ ဘယ္တတ္ႏိုင္မလဲ ကိုယ္တုိင္ပဲျဖစ္သလို ခ်က္ျပဳတ္ျပီး ညေနစာကို ေျဖရွင္းလိုက္တယ္။
သက္သတ္လြတ္ အစိမ္းေၾကာ္ |
အခ်ိန္မရတာေၾကာင့္ ျမန္တာေလးပဲ ခ်က္လိုက္တယ္။ ဒါေတာင္ ပဲျပားကို သပ္သပ္ေၾကာ္ေနလို႔ နဲနဲၾကာသြားေသးတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကေတာ့ မီးဖုတ္စရာမရိွလို႔ ျပဳတ္ျပီးေတာ့ ေထာင္းပါတယ္။ အစိမ္းေၾကာ္ကေတာ့ ပဲျပား၊ မံုလာဥနီ၊ တရုတ္မုန္႔ညွင္းစိမ္း၊ ေဂၚဖီ၊ ငရုတ္သီးအေတာင့္လုိက္ စတာေလးေတြထည့္ျပီး ေရာသမေမႊလိုက္ပါတယ္။ ပဲငံျပာရည္ အပ်စ္ေလး နည္းနည္း ထည့္ထားေသးတယ္။ေၾကာ္နည္းကေတာ့ လြယ္လြယ္ေလးမုိ႔ မေျပာေတာ့ပါဘူးဗ်ာ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဗမာေထာင္း |
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဗမာေထာင္းဆုိတာက ပန္းေထြေဖ်ာ္လို႔ မေျပာခ်င္လုိ႔ပါ။ ပန္ေထြေဖ်ာ္က တျခားလူမ်ဳိးလုပ္တာကို ေခၚတာလို႔ ၾကားဖူးလို႔ေလ။ ကၽြန္ေတာ္က ဗမာစစ္စစ္ဆုိေတာ့ အမ်ဳိးကို ခ်စ္လို႔ ဗမာေထာင္းလို႔ ေျပာတာ(အဟီးးး)။ အေမ့အိမ္မွာ ေထာင္းသလိုပဲ အရင္ဆံုး ငရုတ္သီးနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဆားထည့္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါတယ္။ နံနံပင္ကိုလည္း ေရေဆးျပီး အတူထည့္ေထာင္းလိုက္တယ္။ ျပီးေတာ့မွ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ျပဳတ္ထားတာကို ထည့္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္း လိုက္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ဗမာေထာင္း တခြက္ရျပီေပါ့ဗ်ာ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပန္ေထြေဖ်ာ္ပဲ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္း စတာေတြက ငါးေျခာက္ဖုတ္ဆီဆမ္းေလးနဲ႔ တြဲစားလို႔ အေတာ္လိုက္ဖက္ပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ ငါးေျခာက္မရိွလို႔ ေကာင္းေသာ္ျငားလည္း မပါေတာ့ဘူးဗ်ာ...။
ပိုျပီး ရွင္းရွင္းေလး ျမင္ရေအာင္ထပ္ရိုက္လိုက္တယ္ |
အေမ့အိမ္မွာဆုိရင္ေတာ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို မီးခဲေပၚမွာ တင္ျပီး ဖုတ္ပါတယ္။ ဗမာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးက ခ်ဥ္လည္းခ်ဥ္ မီးဖုတ္ရင္ အန႔ံေလးက ေမႊးေသး။ ေနာက္ျပီး ငရုတ္သီးကလည္း ကုလားေအာ္သီးစိမ္း လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္နဲ႔ဆုိေတာ့ မေကာင္းခံႏိုင္ရိုးလားဗ်ာ။ ဒီက ခရမ္းခ်ဥ္သီးကေတာ့ ပြေဆာင္းေဆာင္းနဲ႔ သိပ္ျပီးမခ်ဥ္ပါဘူး။ ဒါေပမဲ႔လည္း ေစ်းကေတာ့ မခ်ဳိလွဘူး။ မခ်ဳိေပမဲ႔လည္း ဒါေလးေတာ့ ၀ယ္စားအံုးမွေလ။ က်န္းမာေရးက ရိွေသး မဟုတ္လား။ အသားေတြပဲ စားေနရေတာ့ လူေတြလည္း အစြယ္ေတြ ရွည္လာျပီးမွတ္တယ္။
စိမ္းစိမ္းေလေတြက နံနံပင္ေလးေတြပါ |
ကဲ… ျဖစ္သလို ခ်က္ထားတာေလးေတြနဲ႔ ညေနစာကို ကၽြန္ေတာ္နဲ႔အတူ လက္ရည္တျပင္တည္း သံုးေဆာင္သြားပါအံုးဗ်ာ။ လက္ရာကေတာ့ သိပ္မေကာင္းဘူးေနာ္…. ၾကိဳေျပာထားတာ... အရည္ေသာက္ကေတာ့ စံပယ္ပန္းလၻက္ေျခာက္ ေရေႏြးေလး လုပ္ထားတယ္ဗ်ာ။
အားလံုးေသာ ကၽြန္ေတာ့္ ညီအစ္ကုိေမာင္ႏွမေတြ ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ပါး က်န္းမာခ်မ္းသာ ၾကပါေစ။
5 comments:
ကိုမ်ိဳးခန္႕ေရ
ဘယ္ကေန လာရမလဲဗ်ာ။။။လာစားမယ္။။။
စားခ်င္လာပီ။။။ဟီးးးးးးးးးးးးး
ဟင္းေတြ..ပဲခ်က္ၿပိး လူကို ဒုကၡေပးပါတယ္ဗ်ိဳ႕...:):)
အကိုေရ စားခ်င္လယ္......:P:P
အလင္းသစ္ေရ... အညာေလသံနဲ႔ ဖိတ္ေခၚရရင္ ၀ဲလကမ္းပါဂ်ာ.. ၀ဲလကမ္း...၀ဲလကမ္း...:):):)
အိန္ဂ်ယ္ေရ... အဲ့လိုလည္း ဟုတ္ပါဘူးဂ်ာ... ျမန္မာတို႔ ထံုးစံ ဧည့္သည္လာရင္ စကားေတြခ်ည္းပဲ ေျပာလို႔ရဘူးေလ အစားအေသာက္ေလးနဲ႔လည္း ဧည့္ခံအံုးမွေပါ့...:):):)
ေရႊညာသားေလးေရ စံပါယ္ပန္းလဘက္ေျခာက္က ေမႊးေနမွာေပါ့ေနာ္...(အသားေတြပဲ စားေနရေတာ့ လူေတြလည္း အစြယ္ေတြ ရွည္လာၿပီမွတ္တယ္)...ဖတ္တုန္းကလည္း ရယ္ၿပီးၿပီ...ခုထပ္ရယ္လုိက္ဦးမယ္...ဟားဟား....(မတုိးလြန္းမက်ယ္လြန္းရယ္လုိက္သည္)...က်န္းမာေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ...
ဘုန္းဘုန္းေတာက္ပၾကယ္စင္ေရ... စံပယ္ပန္း လၻက္ေျခာက္က ေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ေသာက္လို႔ေကာင္းပါ့ဘုရား...အစတုန္းကေတာ့ ရိုးရိုးပဲ ေသာက္ေနၾကမို႔ သိပ္မၾကိဳက္သလိုနဲ႔ ေနာက္ပုိင္းေတာ့ သူမွသူပဲ ျဖစ္ေနျပီဘုရား... သူတုိ႔ဆီက လၻက္ေျခာက္ေတြကလည္း အေရာအေႏွာေတြက ေပါထွာ။ အမ်ဳိးကို စံုေနတာပဲ။
အသားစားရတာကေတာ့ မေျပာပါနဲ႔။ ေဆာင္းတြင္းဆုိရင္ ပိုဆုိးေသး။ အသီးအရြက္က အသားထက္ ေစ်းးၾကီးေတာ့ အသားပဲ စားခ်င္လည္းစား မစားခ်င္လည္းစား။ ဟုိကဗ်ာေလးထဲကလုိပဲ ဘယ္သူေတြ ဘာေျပာေျပာ ကိုယ့္ေတာမွာကိုယ္ပဲ ေကာင္းတယ္ ဘုန္းဘုန္းေရ။
Post a Comment