(မေန႔က အရင္ဆံုးလာတဲ႔သူေတြေတာ့ စားျပီးေလာက္ျပီ။ ေနာက္လာတဲ႔သူေတြက မေတြ႔လို႔ ေမးေနတာနဲ႔ ျပန္တင္ေပးလိုက္တယ္ဗ်ာ... ေရခဲေသတၱာထဲမွာထည့္ထားလို႔ ဘာမွမျဖစ္ဘူး စိတ္ခ်သာစားေနာ္...)
ဒီလိုေလး ျပင္ဆင္ထားပါတယ္...
ဒီေန႔ေတာ့ စာေမးပြဲတခုျပီးသြားလို႔ ေက်ာင္းကအျပန္ ထမင္းမခ်က္ဘဲ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ သုပ္ေလး သုပ္စားလိုက္ပါတယ္။ စာေမးပြဲျပီးသြားေတာ့ လူလည္း စိတ္ဖိစီးမႈ႔ေတြ ေပါ့သြားတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မစားျဖစ္တာလဲ ၾကာျပီျဖစ္တဲ႔ ေခါက္ဆြဲသုပ္လုပ္ျပီးေတာ့ စားျဖစ္ပါတယ္။ ဒါပထမဆံုးပါပဲ ဆန္ျပားကို မစားဖူးဘူး။ ေစ်းမွာေတြ႔လို႔ ၀ယ္ထားတာေတာ့ ၾကာျပီ။ ဘယ္လိုလုပ္ရမွန္း မသိလို႔ မစားဘဲထားတာ။ ပ်င္းတာလဲ ပါတာေပါ့(ဟဲ…ဟဲ)။ ဒီေန႔ေတာ့ စာေမးပြဲျပီး ဘာလုပ္ရမလဲ စဥ္းစားရင္းက အဲ့ဒီဆန္ျပားထုပ္ကို သတိရျပီး ထင္ရာေလွ်ာက္လုပ္လိုက္တာ အသုပ္တစ္ပြဲ ျဖစ္သြားတယ္။ သုပ္ျပီးသြားေတာ့လည္း ဘေလာ့မွာက တင္လိုက္ခ်င္ေသးဗ်။
ဒီပံုေလးေတြကေတာ့ အနီးကပ္ေလးျမင္ရေအာင္ ရိုက္ထားတာ
ကၽြန္ေတာ္လုပ္တာေလးေတြကိုပဲ ေျပာျပမယ္ေနာ္။ အရင္ဆံုး ဆန္ျပားကိုျပဳတ္ ေရေအးနဲ႔ေဆးျပီး စစ္ထားပါတယ္။ မံုလာဥနီ၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ မုန္႔ညွင္းထုပ္၊ ပဲသီး စတာေတြကို အေနေတာ္ေလးလွီးျပီးေတာ့ ေရေႏြးေလးနဲ႔ ပြက္တယ္ဆုိယံုေလး ျပဳတ္ျပီး ဆယ္ထားလိုက္ပါတယ္။ က်န္တဲ႔အရည္ထဲကို ၾကက္သြန္တစ္လံုး၊ ဂ်င္းအနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအနည္းငယ္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္စီ ထည့္ျပီးေတာ့ မီးဖိႈမွာ တည္ထားလိုက္ပါတယ္။
အခ်ဥ္အတြက္ ပဲတီခ်ဥ္ေလးသုပ္ထားတယ္...(မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ဆုိရင္ေတာ့ပိုေကာင္းတာေပါ့ဗ်ာ...)
ဟင္းခ်ဳိအိုးတည္ထားတုန္း ၾကက္သားကို အသားခ်ည္းယူျပီးေတာ့ ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါတယ္။ ဆား၊ငံျပာရည္၊ ဂ်င္းေထာင္းတာရယ္ ထည့္နယ္ျပီး ႏွပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ အရိုးေလးေတြကိုေတာ့ သင့္ေတာ္ယံုခုတ္ျပီးေတာ့ ဟင္းခ်ဳိအိုးထဲ ပစ္ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ဟင္းခ်ဳိအိုးပြက္ေတာ့ ၾကက္သားအႏွစ္ခ်က္ပါတယ္။ အရင္ဆံုး ၾကက္သြန္နီကို နႏြင္း၊ အေရာင္တင္တို႔နဲ႔ ဆီသတ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး က်က္ေတာ့မွ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာကို ထည့္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္က်က္ေတာ့မွ အေစာက ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားတဲ႔ ၾကက္သားကို ထည့္ေမႊျပီး အဖံုးအုပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သားက ႏူးလြယ္က်က္လြယ္မို႔ ေရေလးနဲနဲ ထပ့္ထည့္ျပီး ခန္းေအာင္ ခ်က္လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္သားဟင္း အႏွစ္အုိး မီးဖိႈကခ်ျပီးေတာ့ ဟင္ခ်ဳိအုိးကို ျပန္တည္ထားလိုက္တယ္။
ဆန္ျပားသုပ္ဖို႔အတြက္ ေျမပဲဆံေလွာ္ျပီးသားကို ၾကိတ္ဆံုနဲ႔ ၾကိတ္လိုက္ပါတယ္။ အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ့ မံုညွင္းခ်ဥ္မရိွလို႔ ပဲပင္ခ်ဥ္ကိုသုပ္လုိက္ပါတယ္။ ထည့္မည့္အဆာပလာေတြ စံုေတာ့ ပန္းကန္ထဲကို ဆန္ျပားဖတ္၊ ျပဳတ္ထားတဲ႔အသီးအရြက္၊ ေျမပဲဆံေထာင္း၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ ၾကက္သားဟင္းအႏွစ္၊ ဆီခ်က္အနည္းငယ္ ထည့္ျပီးေတာ့ ေရာသမေမႊလိုက္ပါတယ္။ အေပါ့အငန္က ၾကက္သားအႏွစ္မွာ တစ္ခါထဲ ထည့္ထားလို႔ အေနေတာ္ပါပဲဗ်ာ။ ထင္ရာလုပ္တာက အေပါ့အငန္ကို ထပ္ထည့္စရာမလိုေအာင္ အသင့္ျဖစ္သြားတယ္။ ဟင္းခ်ဳိထဲကိုေတာ့ အသီးအရြက္ျပဳတ္ထားတာ နဲနဲထည့္၊ ပဲျပားတံုးေလးရိွတာလည္း ထည့္ျပီး လက္စသတ္လိုက္တယ္။ ဟင္းခ်ဳိထဲ ထည့္တဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ေလး တစ္တံုးပါထည့္လုိက္ေသးတယ္။ ၾကက္သားက ညီွေစာ္နံမွာစိုးလို႔ပါ။ ျပီးေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးျဖဴးျပီးေတာ့ အခ်ဥ္သုပ္ေလးရယ္၊ ဟင္းရည္ေသာက္ေလးရယ္၊ ဆန္ျပားသုပ္ရယ္ တြဲျပီး တီးလိုက္ပါတယ္။ အားပါးပါး… ေကာင္းထွာ… ေဆြမ်ဳိးကို ေမ့သြားတယ္(ဟီးးးးး)။
အားလံုးကို ေရာသမနယ္လိုက္ေတာ့...
ေဆြမ်ဳိးကလည္း ေမ့ခ်င္ေနတာ ျပန္ခါနီးျပီဆုိေတာ့ လက္ေဆာင္၀ယ္ရေတာ့မွာေလ(ဟဲ..ဟဲ)။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ေတာမွာက တစ္ျမိဳ႕တစ္ရြာ သြားလို႔ျပန္ေရာက္ျပီဆုိရင္ ၀ိုင္းအံုျပီး ေရာက္လာၾကတာ။ ကိုယ့္တူသားနာမည္ ျမိဳ႕ကျပန္လာတယ္ဆုိရင္ လက္ေဆာင္ရတာ မရတာ ေနာက္ထားလို႔ လူကို ျဖဴသြားလား၊ မဲသြားလား လာၾကည့္တာေလ။ ေနာက္ျပီး ခ်ဳိခ်ဥ္ေလး တစ္လံုးစီေလာက္ ပါးစပ္ထဲ ငံုရရင္ ေက်နပ္လို႔။ တေန႔ကကို သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ေျပာေနတာ ငါတုိ႔ေတာကလို႔ ျမိဳ႕သြားတဲ႔သူျပန္လာတယ္ဆုိရင္ ဘာရယ္မဟုတ္ ခ်ဳိခ်ဥ္ေလး တစ္လံုးေလာက္ စုတ္လိုက္ရရင္ကို သူတုိ႔မွာ ေက်နပ္ေနၾကတာလို႔။ အဖိုးတန္ေတြ မဟုတ္ေတာင္ ဒီမွာေပါတဲ႔ ေခ်ာ့ကလက္ေလးေတြေတာ့ ၀ယ္သြားအံုးမွရမယ္လို႔ ေျပာေနတာ။ ဘာမွလည္း မဆိုင္ဘူးေနာ္။ ဆန္ျပားသုပ္ကေန ေရာက္သြားတာ။ စကားစပ္မိလို႔ပါ။ ျပီးေတာ့ စဥ္းစားလုိက္ေသးတယ္ ျမန္မာျပည္ ျပန္ေရာက္ရင္ေတာ့ “ေရႊညာသားေလး”ဆုိတဲ႔ အမည္နဲ႔ ထမင္းဆုိင္ဖြင့္မွပဲဆုိျပီးေလ။ ဆုိင္နာမည္မွတ္ထားေနာ္ ဖြင့္ျဖစ္ရင္ေတာ့ အဲ့ဒီနာမည္ေလး သံုးမယ္ဗ်ာ။
ကဲစာေမးပြဲျပီးေပမဲ႔ ေနာက္ထပ္ ၀န္ထုပ္တစ္ခု က်န္ေသးတယ္။ အဲ့ဒါျပီးရင္ေတာ့ လြတ္ျပီ၊ ကၽြတ္ျပီလို႔ ေအာ္ရင္း ေနာက္တစ္မ်ဳိးထပ္လုပ္စားမယ္ စိတ္ကူးထားေသးတယ္ဗ်ာ(ဟဲ…ဟဲ)။ စားျဖစ္ရင္ေတာ့ ၾကႊားမွာ မပူနဲ႔။ ေမွ်ာ္သာေမွ်ာ္ေပါ့….
လာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ႔ ကၽြန္ေတာ္မိတ္ေဆြမ်ားအားလံုး ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစဗ်ာ…
1 comments:
ကၽြန္ေတာ္ကုိက ထမင္းမစားရေသးခင္ ၀င္ၾကည့္မိတာကိုက မွားသြားတယ္။ သြားရည္ က်သြားတယ္ဗ်ာ။ စားခ်င္တယ္။
Post a Comment