ေသာ္လည္းမစားဘဲမေနႏိုင္ေတာ့တခါတရံခ်က္စားရတယ္။ဗူးသီးကိုေတြ႔ရခဲတာမုိ႔ဗူးသီးႏုႏုေလးေတြေရာင္းေန
တာကိုျမင္ေတာ့သေဘာက်တာနဲ႔ဝယ္ျဖစ္ပါတယ္။ဘာလုပ္စားရမလဲစဥ္းစားေတာ့ျပဳတ္ျပီးတို႔စရာလုပ္ရင္
ေကာင္းမယ္ထင္တာနဲ႔ငံျပာရည္ခ်က္ခ်က္ျပီးတို႔စားျဖစ္တယ္။ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ဗူးသီးပုပ္ဆိုျပီးအသီးအျဖစ္
သိပ္မေအာင္ျမင္တဲ့ဗူးသီးႏုဖင္ခ်ဳံ႕ေလးေတြကိုေစ်းထဲမွာတို႔စရာအျဖစ္နဲ႔ဝယ္လို႔ရပါတယ္။ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႔တုိ႔စားလို႔
အင္မတန္ေကာင္းတယ္။မစားခင္တုန္းကေတာ့ခင္ဗ်ားတုိ႔ျမိဳ႕မွာလည္းေပါက္ေပါက္ရွာရွာဗူးသီးပုပ္ေတာင္
ဝယ္စားရတယ္လို႔ေျပာမိေသးတယ္။တကယ္လည္းစားၾကည့္ေရာ...အိုး..စားရတာဆတ္ေတာက္ဆတ္ေတာက္ နဲ႔ငါးပိရည္က်ဳိနဲ႔ေတာ္ေတာ္လိုက္ဖက္တယ္။အခုကဟာကေတာ့ဗူးသီးပုပ္မဟုတ္ပါဘူး။ဗူးသီးႏုႏုေလးေတြကို
ခူးျပီးေရာင္းတာ။ျပဳတ္ျပီးတုိ႔ေတာ့စားရတာခ်ဳိေနတာပဲ။
ငံျပာရည္ခ်က္
ဗူးသီးႏုျပဳတ္
သီးခ်င္းထဲမွာေတာ့ ဗူးသီးႏုႏုမခူးရ လို႔ၾကားဖူးတာပဲ း)
ငံျပာရည္ခ်က္နည္းကေတာ့လြယ္ပါတယ္။ၾကက္သြန္နီအေနေတာ္သံုးလံုးကိုပါးပါးလီွးဆီသတ္၊ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာေတာ့ငရုတ္သီးသို႔မဟုတ္ငရုတ္သီးေျခာက္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာကိုၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ေထာင္းျပီးထည့္ငရုတ္သီး
နဲ႔ၾကက္သြန္ျဖဴေမႊးလာရင္ငံျပာရည္သံုးဇြန္းေလာက္ထည့္ေရေႏြးေလးဇြန္းေလာက္ထပ္ပြားျပီးမီးေအးေအးနဲ႔
တည္။ေနာက္ဆံုးဆီပဲက်န္တဲ့အခါမီးဖုိေပၚကခ်။ေလလံုတဲ့ဗူးထဲမွာထည့္ထားရင္အနည္းဆံုးတပတ္ေလာက္
ေတာ့ထားလို႔ရပါတယ္။ပုစြန္ေျခာက္ထည့္မယ္ဆိုလည္းဆီသတ္ခ်ိန္မွာေထာင္းျပီးထည့္ႏိုင္ပါတယ္။
က်န္တဲ့ဗူးသီးေလးေတြကိုေတာ့ျမန္မာျပည္အလြမ္းေျပဗူးသီးေၾကာ္ ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။ေနာက္ေန႔မွပဲ
ဗူးသီးေၾကာ္ပို႔စ္ထပ္တင္ေတာ့မယ္ဗ်ာ။
အားလံုးကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မး္သာၾကပါေစလို႔ဆုေတာင္းေမတၱာပို႔သပါတယ္။လာေရာက္လည္ပတ္
ၾကတဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါေၾကာင္း...။
အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား
0 comments:
Post a Comment