Pages

Friday, November 1, 2013

ပထမဆံုးစားဖူးတဲ႔ဒီအရြက္...

သူမ်ားေတြေျပာတဲ႔ဒရင္ေကာက္အရြက္ဆုိတာလားမသိပါဘူးဗ်ာ။က်ဳပ္တုိ႔အညာမွာေတာ့
စားရေကာင္းမွန္းမသိပါဘူး။ရြာေျမာက္ဘက္ကရိုးေတြထဲမွာအေတာ္ေလးကိုေပါတဲ႔အရြက္
ေတြပါပဲ။တခါတခါေတာ့ျမိဳ႕ကပန္းဆုိင္ေတြမွာအလွပန္းစည္းေတြစည္းတဲ႔အခါအျပင္ဘက္
ကေနအကာအျဖစ္နဲ႔အရြက္ရင့္ေတြကိုသံုးတာျမင္ဖူးပါတယ္။ဒီမွာေတာ့အရြက္ႏုေလးေတြ
ေရာင္းေနတာေတြ႔လို႔၀ယ္ျပီးေၾကာ္စားၾကည့္ပါတယ္။အရသာကဆိမ့္ဆိမ့္ေလးနဲ႔စားရတာ
တစ္မ်ဳိးပါပဲ။





စျပီးစားတာမုိ႔ခပ္လန္႔လန္႔ပါပဲ။ေတာ္ၾကာေနအစားမေတာ္တလုတ္ဆုိတာလိုကြိသြားမွျဖင့္
သမုိင္းတြင္သြားမွာ။ဒါေပမဲ႔သူမ်ားေတြေတာင္စားေကာင္းလုိ႔စားေနၾကတာပဲဆုိျပီးကိုယ့္ကို
ကိုယ္ေျဖသိမ့္လို႔ရဲရဲသာစားပစ္ပါတယ္။ေနာက္တစ္ခါက်ေတာ့ပိႏၷဲသီးနဲ႔ေရာျပီးေၾကာ္တာ
လည္းစားလို႔ေကာင္းပါတယ္။စားေကာင္းလို႔ဓာတ္ပံုရိုက္ဖို႔ကိုေမ့သြားတယ္ဒါေၾကာင့္အရင္
ရိုက္ထားတဲ့ပံုေလးေတြပဲတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ဗ်။


ဒရင္ေကာက္အရြက္ဟုတ္မဟုတ္ေျပာခဲ႔ေပးအံုးဗ်ာ။တျခားနာမည္ရွိရင္လည္းေျပာျပပါအံုး။
လာလည္တဲ႔အတြက္ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္ဗ်ာ။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး



5 comments:

  1. အဲဒါဍရင္ေကာက္ရြက္ဟုုတ္ပါတယ္။
    ခ်င္းေတာင္တန္းေတြကခ်င္ေတာင္တန္းေတြဖက္မွာဆုုိေတာထဲမွာအလြန္ေပါတာေပါ့။
    က်မတုုိ ့အဲဒီဖက္ေတြမွာကြင္းဆင္းတုုန္းကဆုုိ ဟင္းရြက္စားခ်င္ေတာ့အဲဒါေတြအျမဲခူးျပီးေၾကာ္စားျပဳတ္စားသုုတ္စားဟင္းခ်ဳိခ်က္ေသာက္ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္စားစားၾကရတယ္။
    ဒါေပမဲ့ ပန္းေတြနဲ ့အလွထုုိးတဲ့အရြက္နဲ ့မတူဘူး။ ေတာထဲမွာလည္းစားရတာနဲ ့စားမရတာေတြတဲြေပါက္တတ္တယ္။ ျမင္ပါမ်ားေတာ့မွခဲြတတ္သြားတာ။ ေတာ္ေတာ္တူတယ္။
    သုုတ္စားလည္းေကာင္းတယ္။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  2. မအိုင္အိုရာ...ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...က်ေနာ္ကအဆင္တူဆံုးအရြက္ကို
    မ်က္စိထဲျမင္မိတာသူ႔နာမည္အတုိင္းဂူဂယ္မွာရိုက္ၾကည့္ေတာ့က်လာတဲ႔
    အပင္ပံုကရြာဘက္မွာျမင္ေတြ႔ေနက်အပင္မ်ဳိးမို႔..ဟီးဟီးးေတာ္ေသးတယ္
    အဲ႔လုိမ်ဳိးသိတဲ႔သူရွိလို႔..အခုလိုေျပာျပေပးတာ.ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္...။

    ReplyDelete
  3. ေကာက္ေကြးညြန္႔ ( ဒရင္းေကာက္ညြန္႔ )
    အဂၤလိပ္လို FIDDLEHEAD လို႔ေခၚပါတယ္
    ရခုိင္လို ေကာက္ေကာက္ညြန္႔ ။ မက္ကလာညြန္႔ ။
    တခ်ိဳ႕နယ္ေတြမွာ ဖ်ံမနိုင္ညြန္႔ လို႔လည္းေခၚပါတယ္။
    ပဲပုတ္နဲ႔ေၾကာ္စားလို႔ေကာင္းသလို ၀က္သားၾကက္သားနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳခ်က္စားလည္းေကာင္းတယ္။ သူ႔ခ်ည္ပဲေၾကာ္စားလည္း ေကာင္းပါတယ္။
    ေအးတဲ႔ရာသီဥတုရွိတဲ႔ ေဒသေတြမွာ ပိုမိုေအာင္ျမင္ပါတယ္။
    တခ်ိဳ႕ေဒသေတြမွာ စားလို႔မနိုင္ရင္ အေျခာက္လွန္း
    စားခါးနီး ၃ နာရီေလာက္ ေရၾကိဳစိမ္ျပီး ေၾကာ္ ခ်က္ ျပဳတ္ သုတ္ စားၾကပါတယ္။
    ေရႊညာသားေလး အခုခ်က္ထားတဲ႔အရြက္က နည္းနည္းေလး ရင္႔ေသးတယ္
    သူ႔ထက္ ႏုတာေလးေတြ ေၾကာ္စားၾကည္႔ အရမ္းေကာင္းတယ္ :)

    ReplyDelete
  4. ႔ဒရင္ေကာက္ မစားရတာၾကာေပါ့...သူ႔ကို ငါးနဲ႔ခ်က္စား သိပ္ေကာင္းတာ။
    ငါးခူနဲ႔ခ်က္စားလည္း အရသားသိပ္ရွိ..ခ်ိဳေနတာဘဲ...ဒီပံုေလးျမင္ေတာ့
    ေတာရြာေလးမွာ ေနခဲ့တာကိုသတိရမိတယ္။ ေခ်ာင္းငါးနဲ႔ ဒရင္ေကာက္ေလး
    ဟင္းေလးခ်က္ျပီး ငရုတ္သီးေထာင္းနဲ႔စားလိုက္...အိုးးးး..ေျပာရင္း စားခ်င္
    လာျပီ...

    ReplyDelete
  5. Q-teနဲ႔အလြမ္းျမိဳ႕>>>> ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...ဗဟုသုတေတြထပ္ရ..
    ဟင္းခ်က္နည္းေတြေရာပိုသိသြားရတဲ႔အတြက္...:)

    ReplyDelete