Pages

Sunday, July 19, 2015

မွ်စ္ခ်ဥ္အိမ္ခ်က္

ဒီေန႔ေတာ့ေစ်းထဲမွာ၀ယ္ေနက်အန္တီတစ္ေယာက္ဆီကမွ်စ္ခ်ဥ္ရလို႔မွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းကိုအိမ္မွာအေမခ်က္တဲ့
အတုိင္းေလးငရုတ္သီးစပ္ခ်က္ပါတယ္ဗ်ာ။ေစ်းသည္အန္တီၾကီးကနယ္ကလာေရာင္းရတာထင္တယ္မနက္
ပိုင္းပဲသူ႔ကိုေတြ႔တာမ်ားတယ္။နယ္ကလာတာဆိုေတာ့အသီးအရြက္ေလးေတြလတ္ဆတ္ျပီးရာသီစာေလး
ေတြလည္းပါပါလာတတ္လို႔မနက္ပိုင္းေစ်းသြားရင္သူ႔ဆီမွာအျမဲတမ္း၀ယ္ျဖစ္တယ္။အေမနဲ႔အသက္အရြယ္
သိပ္မကြာလွတာရယ္၊အေမလည္းအခုထိေစ်းေရာင္းေနတုန္းမို႔အေမ့ကိုသတိရတာေရာေၾကာင့္အျမဲတမ္း
အားေပးျဖစ္တာပါ။

အခုခ်ိန္မိုးရာသီမို႔လားမသိဘူးသူ႔ဆီမွာမွ်စ္ေတြလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ပါလာတယ္။ပါးပါးလွီးထားတဲ့မွ်စ္ကို
၀ယ္ျပီးတစ္ညေလာက္ေရစိမ္လိုက္တာနဲ႔မွ်စ္ခ်ဥ္ျဖစ္သြားတယ္။ျမန္မာျပည္မွာဆုိရင္ေတာ့ရွမ္းမွ်စ္ခ်ဥ္လို႔
ေခၚတဲ့မွ်စ္မ်ဳိးေပါ့။ပါးပါးလွီးထားတဲ့အဖတ္ေလးေတြႏုႏုေလးမို႔ငါးေခါင္း၊၀က္သားတုိ႔နဲ႔အရည္ေသာက္ခ်က္
စားလို႔အေတာ္ေကာင္းတယ္။

ဒီဟင္းမွာေတာ့မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုပဲခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္နီ၊ခ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားတာနဲ႔
ဆားအရသာမႈန္႔ငံျပာရည္တုိ႔တစ္ခါထဲထည့္ျပီးအရည္စပ္စပ္ေလးနဲ႔ခ်က္ထားပါတယ္။တစ္မ်ဳိးထဲနဲ႔ထမင္း
စားလုိ႔ျဖစ္တာမုိ႔အဆင္ေျပပါတယ္။ငါးေၾကာ္အသားေၾကာ္တစ္ခုခုနဲ႔တြဲဖက္စားလို႔လည္းအဆင္ေျပပါတယ္။
က်ေနာ္ကေတာ့ဒီဟင္းတစ္မ်ဳိးထဲနဲ႔ထမင္းကိုၾကက္သြန္နီဥတစ္လံုးေလးစိတ္ထိုးျပီးျမွဳပ္စားပါတယ္။


အေမဟင္းခ်က္တဲ့အခါအလြယ္နဲ႔အျမန္ဆံုးခ်က္ရင္အခုလိုပဲထည့္ခ်င္တာေတြကိုအားလံုးစုထည့္ေရနည္း
နည္းနဲ႔အရင္လံုးျပီးမွလိုသေလာက္ေရေလးထည့္ျပီးပြက္က်က္ဟင္းေလးေတြခ်က္ခ်က္ေကၽြးတယ္။ဗိုက္
ဆာေနတဲ့အခါမ်ဳိးဆုိအဲ့လိုျမန္ျမန္ခ်က္တဲ့ဟင္းေလးေတြကစားရတာအလြန္အဆင္ေျပတယ္ဗ်။

ဒီေန႔ေတာ့မွ်စ္ခ်ဥ္အစပ္ဟင္းေလးနဲ႔ထမင္းပူပူေလးကိုၾကက္သြန္နီေလးျမွဳပ္လုိ႔ေရေႏြးေလးေသာက္ျပီး
တစ္ေန႔တာအတြက္ဗိုက္ျပႆနာကိုလြယ္လြယ္ပဲေျဖရွင္းလိုက္ပါတယ္။

အားလံုးအတြက္ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာတနဂၤေႏြေန႔ျဖစ္ပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ့အတြက္ေက်းဇူးအထူးတင္ပါ
တယ္။

အစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး


2 comments:

  1. အဲလိုုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ဆုုိမ်ွစ္ခ်ဥ္ကမနံဘူး ေမႊးေနတာေနာ္။
    ဒီမွာေတာ့တရုုတ္ကလာတာေၾကာက္ေပမဲ့ မ်ွစ္ခ်ဥ္စားခ်င္ရင္ ဘူးနဲ ့ဟာ၀ယ္စားရတာဘဲ။
    မ်ွစ္ခ်ဥ္ခ်က္ထားတဲ့အခ်ိန္ဧည့္သည္လာမွာေၾကာက္လိုုက္တာ။
    ဒိုု ့ေတာ့မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္ရင္ ဆားေထာင္းျဖစ္ျဖစ္ ငပိေထာင္းျဖစ္ျဖစ္လုုပ္လုုိက္တယ္အခ်ိန္ရရင္ေပါ့။ သူ ့တစ္မ်ဳိးနဲ ့တင္စားလိုု ့အုုိေခေနပါျပီေလ။
    အုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဟုတ္တယ္အစ္မအိုင္အုိရာ....၀ယ္ခါစတုန္းကလတ္ဆတ္တယ္
      က်ေနာ္က...ငါးေခါင္းနဲ႔ခ်က္မယ္စိတ္ကူးျပီးအခ်ဥ္လုပ္ထားလိုက္တာ
      ငရုတ္သီးဆားေထာင္နဲ႔ငါးပိေထာင္းကမွ်စ္ခ်ဥ္ဟင္းနဲ႔အလိုက္ဖက္ဆံုးပါပဲ။
      မွ်စ္ကအပူဆုိေပမဲ့ ငရုတ္သီးေထာင္းနဲ႔စားမွပိုေကာင္းတယ္ေနာ္...
      ငရုတ္သီးေထာင္းဖုိ႔သတိရတယ္...ဟင္းထဲကိုငရုတ္သီးေထာင္းထည့္ထားလို႔
      သပ္သပ္မေထာင္းေတာ့တာ...:)

      Delete