Pages

အညာသားအသိေနာက္က်တဲ႔ပီေလာပီနံဥ (Casava)

အားလံုးမဂၤလာပါ။မေန႔တုန္းကေက်ာင္းပိတ္ရက္အိမ္နားကေစ်းကိုေလွ်ာက္လည္ရင္းေရာက္ကတည္းက
ေစ်းထဲမွာအျမဲျမင္ေတြ႔ေနတဲ႔ပီေလာပီနံဥကိုစမ္းၾကည့္ခ်င္တာနဲ႔ေစ်း၀ယ္ေနက်အဖြားဆီကေန၀ယ္ခဲ႔တယ္။
သူ႔ကိုဘယ္လုိုလုပ္စားလဲေမးေတာ့ျပဳတ္စားလို႔ေကာင္းတယ္ေျပာပါတယ္။ဒါေၾကာင့္ေန႔လယ္ပိုင္းမွာျပဳတ္ျပီး
အဆာေျပစားျဖစ္ပါတယ္။
 ထက္၀က္ပိုင္းျပီးမွပံုရိုက္ဖုိ႔သတိရလို႔

 ပီေလာပီနံအပင္ (photo from google)
ျမန္မာျပည္မွာကတည္းကၾကားဖူးေပမဲ႔ပီေလာပီနံဥကိုမျမင္ဖူးဘူး။ဒီေရာက္ေတာ့ေစ်းတဲ႔ခဏခဏေတြ႔ေပမဲ႔
စိတ္ထဲမွာအမွ်င္ေတြထူတဲ႔ဟာမ်ဳိးျဖစ္မွာပဲဆုိျပီးသိပ္စိတ္မ၀င္စားပါဘူး။ပိန္းဥတုိ႔ကန္စြန္းဥတုိ႔ကိုေတာ့တခါ
တေလ၀ယ္ျပီးျပဳတ္စားပါတယ္။ပီေလာပီနံကိုေတာ့ဒီႏိုင္ငံေရာက္ျပီးႏွစ္ႏွစ္နီးပါးၾကာမွပထမဆံုးစားဖူးတာပါ
ပဲဗ်ာ။စားျပီးေတာ့မွငါအသိေနာက္က်ေလျခင္းလို႔ေရရြတ္မိတယ္။
 ျပဳတ္ျပီးတဲ႔အေျခအေန


တကယ္စားလို႔ေကာင္းတာပါလား။ပိန္းဥေလာက္အသားမညက္ေပမဲ႔စားရတာအရသာရွိတယ္ဗ်ာ။တျခား
ဘယ္လိုေတြလုပ္စားၾကသလဲေတာ့မသိပါဘူး။က်ဳပ္ကေတာ့ေန႔လယ္ခင္းအဆာေျပအစားအစာအေနနဲ႔
စားရတာေတာ္ေတာ္သေဘာက်သြားတယ္။အညာမွာေတာ့မေတြ႔မိဘူး။ရွိတဲ႔ေနရာေတြမွာေတာ့ရွိႏိုင္ပါ
တယ္။အညာမွာကေမ်ာက္ဥ၊ကဒူဥ၊သစ္ေနာက္ဥဆုိတာေတြပဲေပါတာ။အဖြားရွိတုန္းကေတာ့ေတာထဲသြား
ရင္တူးလာတတ္လို႔မိုးတြင္းဆိုမၾကာခဏစားရတယ္။

 ဆီနဲ႔ဆားေရာထားတာနဲ႔တုိ႔စားပါတယ္
သူတုိ႔ငယ္ငယ္တုန္းကဆန္းရွားေတာ့အဲ႔ဒီလိုေမ်ာက္ဥေတြ၊သစ္ေနာက္ဥေတြေတာထဲထြက္တူးျပီးျပဳတ္စား
ရတယ္လို႔အဖြားကခဏခဏေျပာဖူးတယ္။ပီေလာပီနံဥေတြရွိရင္လည္းပိုျပီးအဆင္ေျပမွာေနာ္။က်ဳပ္ေတာ့
ေမာင္ၾကိဳင္တစ္တုိ႔ဆုိတာလိုျဖစ္ေတာ့မယ္ထင္တယ္။ကိုေမာင္ၾကိဳင္ကအစားအေသာက္မၾကိဳက္ဖူးေျပာေပ
မဲ႔သူတစ္တို႔တုိ႔မယ္ဆုိရင္ေၾကာက္လြန္းလို႔ေလ။တစ္တုိ႔ တစ္တုိ႔နဲ႔ေနာက္ဆံုးကုန္ကာမွပဲနားေတာ့တာတဲ႔။
အဲ႔ဒါေၾကာင့္မစားခ်င္ဘူးေျပာျပီးခဏခဏတုိ႔ေနရင္မစားခ်င္လုိ႔သာပဲကိုေမာင္ၾကိဳင္တစ္တုိ႔လိုျဖစ္ေနျပီဆုိျပီး
ေျပာၾကတယ္။

 သူတုိ႔ႏိုင္ငံမွာေတာ့ေပါတယ္ထင္တယ္ (photo from google images)

 casava cake လို႔ေရးထားပါတယ္..စားခ်င္စဖြယ္ဗ် :) (photo from google images)

ဂူဂယ္မွာရွာၾကည့္ေတာ့အာလူးေၾကာ္လိုပါးပါးေလးေတြေၾကာ္ထားတာလည္းေတြ႔တယ္။ေနာက္ျပီးဆႏြင္း
မကင္းလုိဟာမ်ဳိးေတြလည္းေတြ႔တယ္။ဘယ္လိုေတြလုပ္စားလို႔ရလဲသိရင္နည္းေလးမ်ားေျပာေပးၾကပါအံုး
ဗ်။ပ်င္းတဲ႔အခါျမည္းစမ္းၾကည့္လို႔ရတာေပါ့။အခုေတာ့ျပဳတ္စားတာနဲ႔တင္အဆင္ေျပေနျပီ...:)

အားလံုးအတြက္ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာေသာၾကာေန႔ျဖစ္ၾကပါေစဗ်ာ။လာလည္ၾကတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

အားေပးမႈကိုအစဥ္ေလးစားလ်က္
ေရႊညာသားေလး

3 comments:

  1. ပီေလာပီနံဥကုိဂ်စ္နဲ႔ျခစ္ၿပီး သၾကားနဲ႔နယ္၊ဆားေလးနဲနဲထည့္ၿပီး ငွက္ေျပာဖက္ေလးနဲ႔ထုပ္ၿပီးမွ တုိ႔အညာက မုန႔္ဖက္ထုပ္လုိေပါင္းစားရင္လည္း စီးစီးေမႊးေမႊးခ်ဳိခ်ဳိေလးနဲ႔ အရသာရွိပါတယ္ေရႊညာသားေရ။ နန္းလည္း ျမဝတီမွာအေနၾကာသြားေတာ့ ျမဝတီက အိမ္နီးနားခ်င္းေတြလုပ္ေကြၽးတာ စားဖူးပါတယ္။ အစိမ္းကုိ အုန္းသီးျခစ္တဲ့ဂ်စ္နဲ႔ျခစ္တာေနာ္။

    ReplyDelete
  2. Here comes a recipe.
    1) 2 lbs of grated casava
    2) 4 oz of butter
    3) 1 can of condensed milk-14 oz can
    4) 1 can of coconut milk-400 ML can
    5) 1 egg
    6) 1/2 lb of dried shredded coconut meat (Please buy unsweetened one if you don't like sweets/sugar.)
    7) Sugar is not necessary to add separately, since condensed milk gives you enough sweetness. You, however, can always add more sugar as you please.
    8) a pinch of salt
    9) white poppy seeds
    10) Add 1/2 cup of whole milk or evaporated milk

    Here how it should be baked.
    1) Please grab a big bowl and put all the listed ingredients in it. (except poppy seeds)
    2) Mix them gently until they blend together.
    3) Please have a pan and pour the already mixed casava in it and spread them out nicely.
    4) Spread white poppy seeds on top.
    5) Please pre-heat an oven to 450 degree.
    6) Bake it for 45 minutes.

    Then you'll have a tasty casava cake.
    Please "thank me" when you get to taste a nice casava cake. :p
    Thank you for posting all the cooking recipes. You are the only guy writing cooking recipe. So, needless to say, you stand out amongst others.
    Regards,
    Yin Myo Kaung

    ReplyDelete
  3. မနန္းေရႊမႈံ>>>မုန္႔လုပ္နည္းေျပာျပလို႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ...အခ်ိန္ရရင္စမ္းျပီးေတာ့
    လုပ္စားၾကည့္ပါအံုးမယ္...
    Yin Myo Kaung >>> Thank you so much for your casava cake recipe. I will try it later. Welcome and visit again :)

    ReplyDelete