လိုင္းမရတာရယ္စာေတြနဲ႔အလုပ္မ်ားေနတာရယ္ေၾကာင့္ကိုယ္အိမ္ထဲကိုမေရာက္ျဖစ္တာေတာ္ေတာ္ၾကာသြားတယ္။
စိတ္ရွိေသာ္လည္းဘာမွလုပ္မရတဲ့အင္တာနက္လိုင္းနဲ႔မို႔မတင္ျဖစ္တာလည္းပါတယ္။
ကိုယ့္ေျမကိုယ့္ေရျပန္ေရာက္ျပီးေနရာတက်ျဖစ္ကတည္းကအေဆာင္မွာခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရံုးတက္စာသင္စာျပ
နဲ႔ေနလာတာဒီေန႔ဆုိ(၅)လျပည့္သြားျပီ။အခ်က္အျပဳတ္က၀ါသနာတခုလိုျဖစ္ေနေတာ့ဆုိင္ကထမင္းဟင္းလည္း
တခါတေလစားလို႔ရေပမဲ့အျမဲတမ္းက်ေတာ့အဆင္မေျပဘူးေလ။ဒါေၾကာင့္ရတဲ့အခ်ိန္ထဲကဖဲ့ျပီးေတာ့ခ်က္ျပဳတ္စား
ေသာက္ျဖစ္တယ္။
ငါးကိုခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႔နယ္စားလို႔ရေအာင္ခ်က္ထားတာပါ။ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ပင္စိမ္းရြက္နံ႔ေမႊးေမႊးေလးမို႔ထမင္းျမိန္ေစပါတယ္။
အသားဟငး္မပါေပမဲ့အသီးအရြက္အကိုပဲလိုက္ဖက္ေအာင္တြဲစပ္ခ်က္ျပဳတ္မယ္ဆုိက်န္းမာေရးနဲ႔ညီညြတ္ျပီးအရသာရွိတဲ့
ဟင္းေတြရႏိုင္ပါတယ္။
အားလံုးလာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္ဗ်ာ။ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။
စိတ္ရွိေသာ္လည္းဘာမွလုပ္မရတဲ့အင္တာနက္လိုင္းနဲ႔မို႔မတင္ျဖစ္တာလည္းပါတယ္။
ကိုယ့္ေျမကိုယ့္ေရျပန္ေရာက္ျပီးေနရာတက်ျဖစ္ကတည္းကအေဆာင္မွာခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ရံုးတက္စာသင္စာျပ
နဲ႔ေနလာတာဒီေန႔ဆုိ(၅)လျပည့္သြားျပီ။အခ်က္အျပဳတ္က၀ါသနာတခုလိုျဖစ္ေနေတာ့ဆုိင္ကထမင္းဟင္းလည္း
တခါတေလစားလို႔ရေပမဲ့အျမဲတမ္းက်ေတာ့အဆင္မေျပဘူးေလ။ဒါေၾကာင့္ရတဲ့အခ်ိန္ထဲကဖဲ့ျပီးေတာ့ခ်က္ျပဳတ္စား
ေသာက္ျဖစ္တယ္။
ငါးကိုခ်ဥ္ေပါင္ရြက္နဲ႔နယ္စားလို႔ရေအာင္ခ်က္ထားတာပါ။ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ပင္စိမ္းရြက္နံ႔ေမႊးေမႊးေလးမို႔ထမင္းျမိန္ေစပါတယ္။
မွ်စ္ဆတ္ကိုဖရံုရြက္၊ရံုးပတီသီးတုိ႔နဲ႔ေရာျပီးအညာဟင္းခ်ဳိခ်က္ထားတာပါ။မွ်စ္အစိမ္းကိုေရႏွစ္ညေလာက္စိမ္လိုက္ရင္
မွ်စ္ဆတ္ကိုရပါတယ္။မူလအရသာမပ်က္ဘဲဆတ္ဆတ္ေလးနဲ႔၀ါးလို႔အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။ရြာမွာေတာ့အခုခ်ိန္ဆို
အိမ္တိုင္းလိုလိုမွာမွ်စ္ဆတ္အိုးထားၾကတယ္။ေတာထဲကျပန္လာရင္ပါလာတဲ့မွ်စ္ေလးေတြကိုမွ်စ္ဆတ္အုိးထဲပစ္ထည့္
ထားလိုက္တယ္။ဟင္းခ်က္ခါနီးရင္ထြန္သြားတိုနဲ႔ေက်ာက္ခဲျပားေပၚမွာတင္အလံုးကြဲေအာင္ထုျပီးခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္း
ထဲလည္းထည့္ခ်က္တယ္။ဟင္းခ်ဳိလည္းခ်က္တယ္။ဖရံုသီးနဲ႔ေရာခ်က္တယ္။မွ်စ္ဆတ္ဟင္းခ်ဳိနဲ႔အလိုက္ဖက္ဆံုးကမန္က်ည္း
သီးစိမ္းေထာင္းပါ။
မွ်စ္ဆတ္ကိုရပါတယ္။မူလအရသာမပ်က္ဘဲဆတ္ဆတ္ေလးနဲ႔၀ါးလို႔အင္မတန္ေကာင္းပါတယ္။ရြာမွာေတာ့အခုခ်ိန္ဆို
အိမ္တိုင္းလိုလိုမွာမွ်စ္ဆတ္အိုးထားၾကတယ္။ေတာထဲကျပန္လာရင္ပါလာတဲ့မွ်စ္ေလးေတြကိုမွ်စ္ဆတ္အုိးထဲပစ္ထည့္
ထားလိုက္တယ္။ဟင္းခ်က္ခါနီးရင္ထြန္သြားတိုနဲ႔ေက်ာက္ခဲျပားေပၚမွာတင္အလံုးကြဲေအာင္ထုျပီးခ်ဥ္ရည္ေသာက္ဟင္း
ထဲလည္းထည့္ခ်က္တယ္။ဟင္းခ်ဳိလည္းခ်က္တယ္။ဖရံုသီးနဲ႔ေရာခ်က္တယ္။မွ်စ္ဆတ္ဟင္းခ်ဳိနဲ႔အလိုက္ဖက္ဆံုးကမန္က်ည္း
သီးစိမ္းေထာင္းပါ။
ဒါကေတာ့ေရႊညာသားအသည္းစြဲေၾကာင္လွ်ာသီးဟင္းပါ။ေၾကာင္လွ်ာပြင့္ခ်ိန္တုန္းကလည္းအ၀စားထားျပီးျပီ။အခုေတာ့
အသီးေပၚခ်ိန္မို႔ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ျပီးပထမဆံုးစားျဖစ္တဲ့ေၾကာင္လွ်ာသီးဟင္းပါ။အိမ္မွာခ်က္သလိုမ်ဳိးမဟုတ္ဘဲအစိမ္း
ကိုပါးပါးလွီးျပီးပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္ထားတာပါ။ရြာကနည္းအတုိင္းဆုိရင္ေတာ့ေၾကာင္လွ်ာသီးကို
မီးဖုတ္ျပီးေရစိမ္၊အခြံေတြကြာသြားမွလက္သံုးလံုးခန္႔အပိုင္းေလးေတြပိုင္းျပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ခ်က္တာ။
တခါတေလမန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းျပီးထည့္ခ်က္လည္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။က်ေနာ္ကေတာ့မီးဖုတ္ဖို႔အဆင္မေျပတာနဲ႔
အစိမ္းကိုပဲပါးပါးလွီးျပီးေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္လိုက္ပါတယ္။ရြာကခ်က္နည္းအတုိင္းေနာက္တခါခ်က္စားျဖစ္ရင္ျပန္လည္မွ်ေ၀
ေပးပါအံုးမယ္။
အသီးေပၚခ်ိန္မို႔ျမန္မာျပည္ျပန္ေရာက္ျပီးပထမဆံုးစားျဖစ္တဲ့ေၾကာင္လွ်ာသီးဟင္းပါ။အိမ္မွာခ်က္သလိုမ်ဳိးမဟုတ္ဘဲအစိမ္း
ကိုပါးပါးလွီးျပီးပုစြန္ေျခာက္နဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္ထားတာပါ။ရြာကနည္းအတုိင္းဆုိရင္ေတာ့ေၾကာင္လွ်ာသီးကို
မီးဖုတ္ျပီးေရစိမ္၊အခြံေတြကြာသြားမွလက္သံုးလံုးခန္႔အပိုင္းေလးေတြပိုင္းျပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ငရုတ္သီးစပ္ခ်က္တာ။
တခါတေလမန္က်ည္းသီးစိမ္းေထာင္းျပီးထည့္ခ်က္လည္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။က်ေနာ္ကေတာ့မီးဖုတ္ဖို႔အဆင္မေျပတာနဲ႔
အစိမ္းကိုပဲပါးပါးလွီးျပီးေၾကာ္ခ်က္ေလးခ်က္လိုက္ပါတယ္။ရြာကခ်က္နည္းအတုိင္းေနာက္တခါခ်က္စားျဖစ္ရင္ျပန္လည္မွ်ေ၀
ေပးပါအံုးမယ္။
ဟင္းေတြရႏိုင္ပါတယ္။
အားလံုးလာေရာက္လည္ပတ္ၾကတဲ့အတြက္ေက်းဇူးအထူးတင္ရွိပါတယ္ဗ်ာ။ကိုယ္စိတ္ႏွစ္ျဖာက်န္းမာခ်မ္းသာၾကပါေစ။
အားေပးမႈကိုေလးစားလ်က္
ေရႊညာသား