ျမန္မာျပည္မွာသၾကၤန္သူမ်ားေတြေပ်ာ္ေနခ်ိန္အညာသားေတာ့တစ္ေယာက္ထဲအခန္းမွာပဲတရားနာလိုက္
ဒါကေက်ာင္းကိုစေနေန႔သြားရင္းဆရာကိုပါေကၽြးခ်င္လို႔ျပင္သြားတာ
ဆရာကစားလို႔ေကာင္းတယ္ဘာေတြပါလဲဆုိျပီးစိတ္၀င္တစားေမးလို႔ ၀မ္းသာရေသးတယ္။
သိတယ္ေနာ္...အညာသားလက္ရာကစားဖူးသူတုိင္းစြဲတယ္....:)
သၾကၤန္သီခ်င္းဖြင့္နားေထာင္ရင္းစိတ္ကူးနဲ႔အညာျပန္ေရာက္လိုက္နဲ႔ေက်ာင္းပိတ္ရက္စေနတနဂၤေႏြကို
ျဖတ္သန္းေနရတယ္။အျပင္ထြက္ျပန္ေတာ့လည္းရာသီဥတုကနည္းနည္းေအးတာေရာသြားခ်င္စိတ္လည္း
သိပ္မျဖစ္တာေၾကာင့္အခန္းမွာပဲေနျဖစ္တယ္။ဓာတ္ပံုဖိုင္ေတြကိုျပန္ေမႊေနာက္ရင္းကလက္တည့္စမ္းျပီး
လုပ္စားထားတဲ႔အစားအစာတခ်ဳိ႕ရဲ႕ပံုေတြကိုအပ်င္းေျပတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ဗ်ာ။ျပဳလုပ္နည္းကေတာ့
သိပ္မခက္ခဲလို႔အေသးစိပ္မေရးေတာ့ပါဘူး...သိလိုတာရွိရင္ကြန္မန္႔ကေနေမးခဲ႔ပါ...ျပန္ေရးျပီးတင္ေပး
မယ္။
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ....
အုန္းႏို႔ေခါက္ဆြဲ....
ဒီပန္းကန္ကညေနစာအတြက္ :)
က်ေနာ္အက်င့္ကတစ္မ်ဳိးတခုခုခ်က္မယ္ဆုိသူမ်ားေတြနည္းကိုအရင္ေလ့လာတယ္။ကိုယ္တကယ္ခ်က္
တဲ႔အခါသူတုိ႔နဲ႔တစ္ထပ္တည္းမက်တာကမ်ားတယ္။သူတုိ႔မထည့္တာကိုယ္ကထည့္ခ်င္ထည့္လိုက္တာ
အခ်ဳိးအဆလဲအတူတူပဲ၊ကိုယ္လက္ကေပတံပဲ၊လက္နဲ႔ဆျပီးထည့္တာမ်ားတယ္။အဲ႔ဒါေၾကာင့္တခုခုဆုိ
ေသးစိပ္ေမးလာရင္ေျဖရတာအဆင္မေျပဘူး။စနစ္က်က်အခ်ဳိးအဆညီညီနဲ႔ခ်က္တာမဟုတ္ေပမဲ႔လည္း
ကိုယ္စိတ္ကူးနဲ႔ကိုခ်က္ကိုယ့္ပါးစပ္အရသာအဆင္ေျပရင္ျပီးတာပဲဆုိတဲ႔အေတြးနဲ႔ခ်က္တာမ်ားပါတယ္။
အဲ႔ဒီကိုယ့္အေတြးနဲ႔ကိုယ္ခ်က္တာကိုပဲစားဖူးတဲ႔သူကစြဲသြားျပီးခ်က္နည္းေပးပါဆိုရင္ကိုယ္ပံုေသနည္းကို
လြယ္လြယ္ေရးေပးလိုက္တယ္။သူကကိုယ့္ညႊန္ၾကားခ်က္အတုိင္းခ်က္ေပမဲ႔ကိုယ္ခ်က္သလိုအရသာက
မတူျပန္ဘူးဆုိေတာ့လက္ပဲကြာတာျဖစ္မွာပါလို႔ေျပာရတယ္။
မုန္႔ညွင္းေပါင္းေခၚသလားလား...ဟင္းထုပ္ေခၚသလားမသိပါဘူး...စားရတာသေဘာက်လို႔ :)
မုန္႔ညွင္း၊ဂ်ပန္ၾကက္သြန္ျမိတ္အၾကီး၊မိႈ၊ၾကက္သားစင္းေကာပါေရာထားတယ္
မုန္႔ညွင္းေပါင္းေခၚသလားလား...ဟင္းထုပ္ေခၚသလားမသိပါဘူး...စားရတာသေဘာက်လို႔ :)
မုန္႔ညွင္း၊ဂ်ပန္ၾကက္သြန္ျမိတ္အၾကီး၊မိႈ၊ၾကက္သားစင္းေကာပါေရာထားတယ္
ဒါကေက်ာင္းကိုစေနေန႔သြားရင္းဆရာကိုပါေကၽြးခ်င္လို႔ျပင္သြားတာ
ဆရာကစားလို႔ေကာင္းတယ္ဘာေတြပါလဲဆုိျပီးစိတ္၀င္တစားေမးလို႔ ၀မ္းသာရေသးတယ္။
သိတယ္ေနာ္...အညာသားလက္ရာကစားဖူးသူတုိင္းစြဲတယ္....:)
အခုတင္လိုက္တဲ႔အထဲမွာလည္းတုိ႔ဟူးက်ဳိတာကလြဲရင္အခ်ဳိးညီညီလုပ္ထားတာမဟုတ္ပါဘူး။ခ်က္မည္
စိတ္ကူးျပီးရင္ထည့္လိုရႏိုင္တာအဆင္ေျပတာကိုထည့္ျပီးေရာသမေမႊလိုက္တာပါပဲ။ဒီၾကားထဲကအဆင္
အေပၚကပံုေလးကက်ဳိးျပီးျပီးခ်င္းအိုးမွာက္ေနတဲ႔အက်န္ကိုဇြန္းနဲ႔ျခစ္ျပီးအျမန္ေလးသုပ္
ေရေႏြးေလးနဲ႔ျမည္းလိုက္တာ...:)
ေရေႏြးေလးနဲ႔ျမည္းလိုက္တာ...:)
တုိ႔ဟူးကေတာ့အၾကိဳက္ဆံုးအစားအစာထဲမွာပါပါတယ္။အညာမွာလည္းမၾကာမၾကာစားရသလို၊စားတုိင္း
လည္းမမုန္းပါဘူး။တုိ႔ဟူးသည္လာရင္လည္း၀ယ္စားတယ္၊ကိုယ္တုိင္လည္းေက်ာက္ပန္းေတာင္းေရာက္
တိုင္းပဲမႈန္႔အစိမ္း၀ယ္ျပီးတုိ႔ဟူးလုပ္စားတယ္။ငရုတ္စိုက္၊သက္ကယ္ပ်စ္၊အိမ္မိုး၊ေပါင္းႏႈတ္စတဲ႔လူအမ်ား
ေခၚျပီးေပ်ာ္ပြဲလုပ္ရင္တုိ႔ဟူးသုပ္နဲ႔ထမင္းေကၽြးရင္တျခားဘာမွမလိုေတာ့ဘူး။
အားလံုးလာလည္ၾကတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ဗ်ာ။သၾကၤန္ကာလမွာစိတ္၏ခ်မ္းသာျခင္း၊ကိုယ္၏
က်န္းမာျခင္းနဲ႔အတူလုပ္ငန္းေဆာင္တာအ၀၀အဆင္ေျပၾကပါေစလို႔ဆုမြန္ေကာင္းေတာင္းေပးပါတယ္။
ေလးစားမႈျဖင့္
ေရႊညာသားေလး
7 comments:
If you know how to make tofu, please share it with us. I myself lost appetite sometimes and did not know what to cook. Visiting your blog gives me an idea to try on new recipe. Thank you for taking time to share your idea with others, since you are in school and do not have much time to write. Wishing you a Happy Myanmar New Year!
တုုိဟူးလုုပ္ထားတာအမိုုက္စားဘဲ။
သုုပ္ထားတာကလည္းေကာင္းမဲ့ပံုု။
စားေတာင္စားခ်င္လာျပီ။
အုုိင္အိုုရာ
ဟုတ္ကဲ႔...Yin Myo Kaung အခ်ိန္ရတဲ႔အခါက်ေနာ္ေရးတင္ေပးပါ့မယ္ဗ်ာ...
လာလည္တဲ႔အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေပ်ာ္ရႊင္စရာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစ...
ဟုတ္ကဲ႔...အစ္မအိုင္အိုရာ
ပဲမႈန္႔ကျမန္မာျပည္ကလာတဲ႔ဟာဆုိေတာ့ကုလားပဲစစ္လုိ႔ထင္တယ္
စားရတာေလးေလးပင္ပင္ရွိတယ္ဗ်။
အျမဲလာျပီးအားေပးတဲ႔အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ေပ်ာ္ရႊင္စရာႏွစ္သစ္ျဖစ္ပါေစဗ်...:)
ဒါကအညာတုုိဟူးေပါ့ေနာ္ အညာသားေလးလုုပ္တာဆုုိေတာ့။
အားတဲ့အခါလုုပ္တာေလးတင္ေပးေနာ္။ ကုုိယ္လုုပ္တာနဲ ့တူလားဘာကြာလဲသိခ်င္လုုိ ့။
ေရႊညာသားေလးလုုပ္တာျမန္ပံုုဘဲ။
အုုိင္အိုုရာ
တုိ႔ဟူးက်ဳိနည္းတင္ထားေပးတယ္...အစ္မအိုင္အုိရာ
ဗီြဒီယိုဖုိင္ကေတာ့ဆုိဒ္ၾကီးေနလို႔ေနာက္ေန႔မွပဲဖိုင္ဆုိဒ္ျပင္ျပီးတင္ေပးမယ္။
အဆင္ေျပပါေစဗ်ာ...:)
ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
အုုိင္အိုုရာ
Post a Comment